BÀSQUET
Esports Bàsquet 03/02/2011

El Barça, sense Lakovic, s'enfronta al Palau a la Lottomatica de Roma

Jaka Lakovic és baixa d'última hora en l'equip de Xavi Pascual després d'haver de viatjar al seu país per la mort d'un familiar

Redacció
2 min
Prestes i Lorbek.

BarcelonaEl Regal Barcelona rep, a les 20.45 hores, la Lottomatica de Roma amb l'objectiu d'aconseguir una victòria que el consolidi com a líder del Grup F i l'aboqui als quarts de final de l'Eurolliga.

Amb un triomf davant el conjunt italià, els blaugranes afrontarien la segona volta del 'Top-16' amb un balanç favorable de 3-0 i fins i tot podria permetre's el luxe de perdre en els seus dos últims desplaçaments a Roma i Tel Aviv si guanya l'Olimpia de Ljubljana a casa en l'última jornada.

Un Barça en ratxa -suma deu triomfs consecutius entre Eurolliga i ACB- té tot a favor per vèncer una Lottomatica que encara no sap el que és guanyar un partit del 'Top-16' aquesta temporada. A més, els de Xavi Pascual compten amb el Palau Blaugrana com a gran basa, ja que en aquest escenari ha guanyat els últims tretze partits que ha disputat en el 'Top-16'.

Amb els lesionats Pete Mickael i Gianluca Basile, però amb un Juan Carlos Navarro en estat de gràcia, és el màxim anotador d'aquesta fase de la competició amb 25,5 punts per partit, el Regal Barça es planteja el partit com una oportunitat única de deixar pràcticament liquidat el seu passi a la ronda següent. Al davant tindrà un rival minvat per les baixes (Luca Vitali, Jacopo Giachetti i Angelo Gigli estan lesionats), però que arriba a aquesta cita sent conscient que les seves escasses opcions de seguir viu en la màxima competició continental passen per assaltar el Palau.

El tècnic del conjunt romà, Saso Filipovski, ha recordat que el Barça actual "és un equip que ha estat dissenyat per guanyar l'Eurolliga, amb grans jugadors que s'entenen molt bé entre ells i juguen com a equip i que practiquen un dels millors bàsquets d'Europa". Filipovski té "l'esperança de poder competir" amb els blaugranes durant el partit, "el màxim de temps possible", encara que ja ha avançat que serà complicat poder batre'ls".

Una de les atraccions del partit serà veure l'escorta Nihad Djedovic, la principal amenaça ofensiva del Lottomatica (10 punts per partit) al costat del base nord-americà Darius Washington (12,9), en el seu retorn al Palau.

El jove internacional bosnià, format al planter blaugrana, juga com a cedit pel Barça en el conjunt romà, on s'ha convertit en el jugador que més minuts està en pista del seu equip (27 de mitjana) i l'únic que ha sortit en el quintet inicial en tots els partits d'Eurolliga.

"Serà un partit dur i, per a mi, especial, perquè el Barcelona és el meu equip, encara que ara estigui centrat a fer-ho bé aquí. Sabem que són millors que nosaltres, venim d'una dura derrota davant el Maccabi i aquest partit no arriba en el nostre millor moment, perquè tenim molts lesionats. De tota manera, intentarem fer el nostre joc", ha afirmat Djedovic.

stats