Esports Bàsquet 27/10/2019

El Baxi Manresa, sense opcions davant un Madrid poc exigit

Després d'un primer quart igualat, els blancs han guanyat per inèrcia (94-74)

Tavares, del Madrid, amb la pilota davant de Sakho i Vaulet, del Baxi Manresa

MadridEl Reial Madrid ha superat el Baxi Manresa per 94-74 en un partit sense ànima en què els locals han tingut seriosos problemes per trobar la motivació i en què Gabriel Deck i Sergio Llull han sigut els encarregats de marcar el camí de la victòria. El Madrid ha començat el partit adormit. En atac, però sobretot en defensa. I aquesta falta d'intensitat l'ha aprofitat el Baxi Manresa per posar-se al davant en el marcador, 3-8 (m. 2), amb un bàsquet senzill, directe i efectiu.

Només Usman Garuba (17 anys) ha donat la talla en aquests moments inicials. Gairebé per inèrcia el Madrid s'ha anat acostant en el marcador ajudat per Sergio Llull, que amb un triple ha donat el primer avantatge als madrilenys, 16-14 (m. 6). Els rebots han sigut una altra de les creus dels locals, que han acabat el primer quart amb 4-12 en els rebutjos i 27-28 en el marcador.

L'inici del segon acte, amb un 6-0 al contraatac en poc més d'un minut, ha semblat el punt d'inflexió d'un partit de perfil baix en què el Reial Madrid no acabava d'arrencar. Però no ha sigut així i el Manresa, amb Eulis Báez molt treballador i entonat, acompanyat en l'anotació per Davis Kravish, hi ha respost immediatament. Amb la connexió argentina en pista, Facu Campazzo, Nico Laprovittola i sobretot Gabriel Deck, el Madrid ha començat a obtenir els primers avantatges en el marcador. També la defensa ha millorat una mica –no gaire– i les forces dels jugadors de l'equip manresà han anat disminuint. Al descans s'hi ha arribat amb un 55-44. Molts punts, poca defensa i un bàsquet carrincló. I amb Trey Thompkins i Salah Mejri, que no estan inscrits en la competició a la banda, al costat de Rudy Fernández i Felipe Reyes. Jeff Taylor ni tan sols ha anat al pavelló.

La baixa tensió a la pista i a les grades s'ha mantingut al començament del tercer quart, encara que l'avantatge en el marcador, 59-44, ha permès al Madrid navegar per aigües tranquil·les. L'equip català ni ha sabut ni ha pogut tornar a posar en problemes el Madrid. Deck ha tornat a demostrar que és un dels jugadors del Madrid més en forma en aquests moments ,i el tercer quart ha acabat amb 76-59.

Amb Mario Nakic (18 anys) en pista pels madridistes i un Manresa resignat a la seva sort i sense capacitat de reacció, el partit ha tirat endavant i el Madrid l'ha acabat guanyant sense ànima per 94-74. Gairebé per inèrcia.