Final Four Istanbul 2012
Esports Bàsquet 11/05/2012

El CSKA remunta catorze punts al Panathinaikòs i jugarà la final de l'Eurolliga (66-64)

El conjunt rus s'ha imposat a un Panathinaikòs, que en el tram final de partit ha arribat a vèncer per quatre punts i no ha sabut sentenciar un partit que ha tingut guanyat

D.r. Jover
2 min
Krstic intenta fer un tap a Calathes

BarcelonaEl CSKA de Moscou ha superat el Panathinaikòs grec en la primera semifinal de la 'final four' d'Istambul i disputarà la final contra el vencedor de la segona semifinal que disputaran a partir de les 20 hores el Barça Regal i l'Olympiacos.

El conjunt rus ha anat clarament de menys a més, tot i que ha entrat tard al partit, i ha sabut capgirar un partit que ha semblat tenir perdut en els darrers dos minuts de partit, quan Sarunas Jasikevicius ha anotat cinc punts de manera consecutiva que han donat als homes de Zeljko Obradovic un petit marge de quatre punts, 60-64, que tal com anava el partit ha semblat decisiu. Però el conjunt rus, tot i errar tirs lliures clars, ha sabut jugar millor les darreres possessions i ha guanyat un partit que li permetrà disputar la final de l'Eurolliga.

En el primer quart el partit ha estat totalment del Panathinaikòs, que ha sortit molt agressiu i amb les idees clares. Ja en els primers minuts el conjunt grec ha començat a agafar rendes de cinc i deu punts i ha arribat a guanyar per catorze punts (9-23) en el minut set de partit. La diferència ha estat eixugada d'entrada, però al final del primer quart el Panathinaikòs ha tornat a manar per catorze (14-29).

En el segon quart el CSKA ha millorat i ha pogut reduir distàncies fins el 32-34 amb què s'ha arribat al descans. Des d'aleshores, el partit s'ha travat i les defenses s'han imposat a l'atac. Kirilenko ha agafat les regnes del conjunt rus i ha apropat el CSKA en el marcador.

En la represa tant el CSKA com el Panathinaikòs s'han bolcat en la defensa i han jugat al límit del reglament. Molts dels contactes no s'han xiulat i això ha fet que el partit s'endurís molt. Els grecs s'han beneficiat del tipus d'arbitratge i han marxat quatre punts per sobre, 51-55, al final del tercer quart, amb una bona feina de Kaimakoglou i Diamantidis.

Però en els darrers deu minuts tot ha canviat. Tot i que la tendència ha estat favorable al Panathinaikòs, el CSKA mai ha marxat del partit i gràcies a Kirilenko i Shved s'ha situat per davant en els dos darrers minuts. Ha errat tirs lliures importants, però els d'Obradovic no han sabut capgirar el marcador en els darrers instants tot i que són uns especialistes a fer-ho. Les darreres possessions han estat plenes d'imprecisions i això ha acabat beneficiant el CSKA (66-64), que disputarà la final de l'Eurolliga el proper diumenge.

stats