Eurolliga Femenina
Esports Bàsquet 01/04/2012

El Ciudad Ros Casares València, nou campió d'Europa (52-65)

El conjunt valencià, que ha completat uns últims 15 minuts extraordinaris a Istanbul, ha sabut capgirar un partit que perdia per cinc punts de diferència

Ciudad Ros Casares, campió de l'Eurolliga Femenina

IstanbulEl Ciudad Ros Casares ha superat el Rivas Ecópolis (52-65) a la final de l'Eurolliga Femenina i és el nou campió d'Europa. El conjunt valencià, que ha completat uns últims 15 minuts extraordinaris a Istanbul, ha sabut capgirar un partit que perdia per cinc punts de diferència i apuntar-se, així, el seu primer títol a la màxima competició europea.

Conscient que el Rivas Ecópolis havia començat els tres partits de la final a vuit imposant un ritme tranquil, obligant els rivals a jugar en cinc contra cinc, el Ciudad Ros Casares ha començat el partit a gran velocitat. Sílvia Domínguez ha anotat sis dels primers vuit punts del seu equip, que ràpidament ha aconseguit una renda de sis punts (6-12).

El Rivas Ecópolis s'ha sabut refer i, a poc a poc, ha anat allargant les seves possessions. La tàctica ha servit al conjunt madrileny per obtenir una renda de cinc punts (35-30) en un partit que ha arribat al descans amb 37-33.

Quan perdia per cinc punts de diferència, el conjunt valencià ha recuperat el comandament del partit apostant per Sancho Lyttle en atac i completant el tercer període amb un parcial de 0-8 (48-51).

La defensa ha estat clau per a la victòria del Ciudad Ros Casares, que en el darrer quart, en què ha aparegut el talent ofensiu de Maya Moore, ha aconseguit una renda definitiva d'onze punts (52-63) a menys de tres minuts per al final.