Eurolliga
Esports Bàsquet 21/01/2011

Així va superar el Regal Barça un rival “amb equilibri i punts de desequilibri”

De la mà de Xavi Pascual i David Blatt analitzem algunes de les claus del partit d'ahir entre el conjunt català i el Maccabi Electra Tel Aviv

àlex Gozalbo
2 min
Xavi Pascual.

BarcelonaEl Regal Barça va començar ahir el Top 16 amb una important victòria contra el Maccabi Electra Tel Aviv, que el situa al front de la classificació del grup abans de viatjar a la pista de l'Union Olimpija.

De la mà de Xavi Pascual i David Blatt analitzem algunes de les claus del partit:

1. Centímetres contra quilos. El Regal Barça va sortir amb Kosta Perovic marcant Sofoklis Schortsanitis en una clara aposta de centímetres (2,17) contra quilos. El serbi va poder contenir Big Sofo, un dels jugadors que condiciona més el joc, durant molts minuts. “Entre tots vam intentar robar la pilota abans de que la hi donessin, encara que si la tenia vam procurar rectificar-li els tirs”, diu Xavi Pascual.

2. Encert des de 6,75. El Regal Barça va anotar vuit triples amb un discret 34,7%, però aquests llançaments van arribar ens moments clau. “Ens van fer molt mal amb determinats triples en moments puntuals”, reconeix David Blatt. Joan Carles Navarro en va anotar cinc.

3. Anul·lar els punts de desequilibri. El Maccabi Electra Tel Aviv és un equip que, segons Xavi Pascual, “juga amb un gran equilibri i, al mateix temps, té molts punts de desequilibri ofensivament. Per poder competir, havíem de ser capaços d'anotar més que altres dies perquè és molt difícil deixar-los per sota de 70 punts”.

4. Rotació més curta. Tot i ser un dels partits més físics de la temporada, Xavi Pascual va optar per reduir la rotació i la presència de jugadors com Boniface Ndong (5,3 minuts), Víctor Sada (3,2) i Joe Ingles (1,4) va ser testimonial. De fet, el tècnic va endarrerir els primers canvis més de nou minuts.

5. El factor Alan. Alan Anderson va sumar 11 punts en els seus primers 16 minuts de joc i va ser clau contra el seu exequip, aportant punts fàcils ens moments delicats. “Que ningú es pensi que si no vam poder retenir Alan Anderson és perquè no ens agradava. És un jugador al que respectem molt”, assegura David Blatt.

stats