Espanya desactiva la proposta de Tunísia (101-62)

L'equip entrenat per Sergio Scariolo exhibeix punteria per recuperar un desavantatge de 10 punts

i
Ricky Rubio

BarcelonaLa selecció espanyola ha debutat a la Copa del Món de bàsquet amb una victòria contra Tunísia (101-62). Encara lluny del seu millor moment de forma, el combinat entrenat per Sergio Scariolo s'ha vist obligat a recuperar un desavantatge de 10 punts contra el campió de l'Afrobàsquet, però ha acabat controlant la situació amb solvència gràcies a uns brillants percentatges en el tir de tres punts.

Tunísia ha plantejat el partit de manera molt intel·ligent i ha sabut treure profit del seu joc interior per construir-se una diferència de 10 punts durant el segon període (19-29). La reacció de la selecció espanyola ha arribat gràcies a un parcial de 14-0 impulsat per quatre triples consecutius (33-29). L'enfrontament ha arribat igualat al descans (42-39), però Espanya ha sabut trencar el partit amb un parcial d'11-0 (53-39) a l'inici del tercer període, quan el ritme defensiu i els triples de Sergi Llull han mostrat els descosits de Tunísia (72-47).

Pensant ja en els pròxims partits, el combinat de Tunísia ha abaixat els braços en un últim quart en què la selecció espanyola s'ha exhibit des de la línia de tres punts i ha accentuat el seu joc col·lectiu. Ricky Rubio (17 punts i 9 assistències) i Sergi Llull (16 punts amb 4/6 en triples) han sigut alguns dels jugadors destacats. Pau Ribas, que ha anotat 4 dels 5 triples que ha intentat, també ha presumit de canell.