Copa del Rei 2012
Esports Bàsquet 15/02/2012

Boni Ndong: “Al Barça no n’hi ha prou amb guanyar, sempre has de donar més”

El pivot senegalès del Barça Regal comenta que la Copa "és una competició especial" i creu que "arriba en un bon moment per a l'equip"

David R. Jover
2 min
Ndong ha dominat la zona contra l'Unicaja

BarcelonaEl Barça Regal s'enfronta aquest dijous, 21:30 hores, al Lucentum Alacant en el segon partit de quarts de final de la Copa del Rei 2012 i té l'objectiu de repetir títol per tercer any consectiu. Boniface Ndong repassa per a l'ARA com veu l'equip i quins són els perills de l'Alacant.

Com arriba Boni Ndong a la Copa?

Molt bé, de debò. M’encanta aquesta competició, pel seu format i per la festa que és, i m’encanta guanyar. L’únic que vull és que guanyem i si només he de jugar deu minuts no passarà res.

Què significa per a tu aquesta competició?

És una competició especial. Abans de guanyar-la la vaig perdre dos cops a Màlaga i sé que fa mal perdre-la. És una competició amb molta vida i aconseguir el títol serà molt important per a mi i per a l’equip.

Es va dubtar de l’equip fa un mes perquè no anotava massa. Com arriba el Barça a la Copa?

Al Barça la gent està acostumada a que guanyem sempre i per això se’ns demana sempre més, no n’hi ha prou amb la victòria. Nosaltres intentem buscar la perfecció, que sabem que no existeix, però ho intentem. Crec que estem en un molt bon moment per afrontar la Copa i ens l’hem de prendre com el repte de poder guanyar-la per tercer any seguit.

El que no falla, però, es la defensa

És la nostra identitat. Tothom sap que la defensa és la que et fa guanyar els campionats. Si al darrer estem bé, després ens serà més fàcil afrontar l’atac amb més tranquil·litat. A més, si estem tots sans podem donar més minuts de qualitat.

Com es pot definir Joan Carles Navarro?

És especial, un crac. És difícil definir-lo. Sempre et dóna la passada perfecte, és un jugador que fa coses especials. Navarro et fa bascular la defensa i et fa el joc més fàcil. És un jugador desequilibrant, és la nostra perla.

Per nom l’Alacant no ha de ser rival. Però la classificació no diu el mateix

Compte, compte i compte. Si estan a la Copa és per alguna cosa. Han hagut de guanyar partits importants per poder ser on són ara, cinquens, i torno a repetir: molt de compte amb ells.

Quins són els màxims perills de l’Alacant?

Tot i que Koko Ivanov està fent una gran temporada, l’Alacant es fort perquè tot l’equip respon i sap quin rol ha de jugar. Des del base, Llompart, fins els seus tiradors, Rautins i Ellis. Amb Ivanov hem de tenir molt de respecte.

Fins una possible final no es podrien trobar el Madrid. Com el veus aquest any?

Estan jugant un dels millors bàsquets de la Lliga i compten amb una gran plantilla. És un equip que fa molts punts i ja vam perdre contra ells. Penso que tenim millors jugadors que ells, però són molt perillosos.

stats