NBA
Esports Bàsquet 29/06/2012

Anthony Davis, el nou pal de paller dels Hornets

L'aler pivot de Kentucky és escollit per la franquícia de New Orleans com a número 1 del 'draft' de la NBA

àlex Gozalbo
1 min
Els protagonistes del 'draft' del 2012

BarcelonaEls New Orleans Hornets, la franquícia de la ciutat que va quedar parcialment destruïda per l'huracà Katrina i que des de fa dos anys està gestionada directament per la NBA, han escollit Anthony Davis com a número 1 del 'draft'. L'aler pivot de Kentucky es convertirà en el pal de paller sobre el qual iniciar la reconstrucció d'un dels pitjors equips de la competició.

La primera sorpresa de la nit ha arribat aviat, quan els Charlotte Bobcats han seleccionat Michael Kidd-Gilchrist, també de Kentucky, com a número 2. Per primera vegada a la història dos jugadors de la mateixa universitat han ocupat les dues primeres posicions del 'draft' de la NBA.

La resta de llocs de privilegi els han ocupat Bradley Beal (Florida), Dion Waiters (Syracuse) i Thomas Robinson (Kansas) que jugaran als Washington Wizards, els Cleveland Cavaliers i els Sacramento Kings.

Els Portland Trail Blazers, equip al qual té decidit jugar Víctor Claver, s'han reforçat amb el base Damian Lillard (Weber State), el pivot Meyers Leonard (Meyers Leonard) i l'escorta Will Barton (Memphis).

Els Memphis Grizzlies de Marc Gasol han apostat pel base Tony Wroten (Washington), els Lakers de Pau Gasol s'han fet amb el base Darius Johnson-Odom (Marquette) i el pivot Robert Sacre (Gonzaga), els Minnesota Timberwolves de Ricky Rubio han escollit l'aler Robbie Hummel.

Respecte als jugadors de la Lliga Endesa, en segona ronda Tomas Satoransky (Banca Cívica) ha estat escollit pels Washington Wizards (32) i Ognjen Kuzmic (Unicaja), pels Golden State Warriors (52). Tornike Shengelia, ex del València Basket, ha anat a parar als Brooklyn Nets (54).

El català Josep Franch (UCAM Múrcia) no ha estat seleccionat per cap franquícia.

Consulta aquí el llistat complet del 'draft'.

stats