Supercopa Endesa
Esports Bàsquet 22/09/2012

El nou Barça Regal es desfà del València Basket i defensarà el títol de la Supercopa Endesa (77-63)

L'equip blaugrana supera un rival més rodat i aquest diumenge disputarà a Saragossa la seva quarta final consecutiva del campionat

Àlex Abrines entra a cistella davant la defensa del pivot del València Basket Vitor Faverani

SaragossaEl nou Barça Regal s'ha desfet del València Basket (77-63) i aquest diumenge defensarà a Saragossa el títol de la Supercopa Endesa. Un parcial de 17-3 en els últims sis minuts que ha estat clau en la victòria del conjunt que entrena Xavi Pascual.

L'equip blaugrana s'ha exhibit en un primer quart en què Xavi Pascual s'ha servit dels 11 jugadors disponibles. El Barça Regal, que ha arribat a tenir una renda de 13 punts, ha sabut jugar a un ritme que ha sorprès el València Basket, que arribava a la semifinal en un moment de forma molt més avançat.

El principal repte de Xavi Pascual, que dijous va renovar el contracte amb el Barça Regal, serà treure profit dels jugadors joves, però també d'aquells als quals la temporada passada no es van esprémer prou. Aquest dissabte el tècnic ho ha aconseguit, i Joe Ingles s'ha assemblat més a l'australià que va disputar els Jocs Olímpics que a l'exterior que l'any passat no va aportar gran cosa a can Barça.

Distret amb el criteri d'uns àrbitres també en pretemporada, l'equip blaugrana s'ha deixat remuntar en un segon quart en què ha baixat la seva producció ofensiva i ha augmentat la del rival, que ha perdut Thomas Kelati per lesió. El València Basket s'ha situat a sis punts al descans (38-32).

Xavi Pascual ha modificat l'estil de joc del Barça Regal i l'ha adaptat a les característiques d'alguns dels nous jugadors, com ara Ante Tomic. L'expivot del Reial Madrid ha tingut un gran protagonisme en l'inici del primer i el tercer períodes, on els seus companys han sabut trobar-lo després de situacions de bloqueig directe. Un altre dels interiors que ha tret profit d'aquestes continuacions ha estat Nathan Jawai. El problema és que a 20 minuts del final ja sumaven sis faltes entre tots dos.

Dues errades de concentració han fet que el València Basket es posés a 4 punts abans d'arribar al final del tercer quart, però el Barça Regal ha sabut reaccionar i ha començat els últims 10 minuts amb una renda de 8 punts. De fet, l'equip blaugrana ha arribat a guanyar per 11 punts a 9 minuts del final.

El València Basket ha sabut aprofitar els problemes dels pivots del Barça Regal amb les faltes per carregar el joc interior i, gràcies a un parcial de 0-11, empatar el partit a sis minuts del final. Els jugadors de l'equip blaugrana, però, han sabut competir millor en el tram final d'un partit en què ha aconseguit un parcial de 17-3 per acabar guanyant per 77-63.