NBA
Esports Bàsquet 04/06/2018

Curry explota amb nou triples i situa els Warriors 2-0 a les finals de la NBA

Els Cavaliers, sempre per darrere en el marcador, han perdut el segon partit de la final (122-103)

Curry, dels Warriors, entrant a cistella durant el segon partit de les finals de la NBA contra els Cavaliers

OaklandStephen Curry ha explotat amb nou triples, rècord en un partit de les finals de la NBA, i els Golden State Warriors s'han col·locat amb un avantatge de 2-0 després de derrotar els Cleveland Cavaliers (122-103), que han tornat a dependre en excés d'un Lebron James molt aïllat en atac.

Curry ha superat el rècord de Ray Allen (que va anotar vuit triples a les finals del 2010 contra els Lakers) signant 33 punts, 8 assistències i 7 rebots, mentre que Kevin Durant ha aportat 26 punts, 9 rebots i 7 assistències. Klay Thompson, que era dubte per un esquinç de turmell, ha sumat 20 punts. Curry (9/17) ha anotat tants triples com tots els Cavaliers (9/26).

James ha liderat un cop més el seu equip amb 29 punts, 13 assistències i 9 rebots. Amb aquesta marca, el jugador se situa com el segon màxim anotador en la història de les finals (1.318 punts) i només té per davant Jerry West (1.679 punts).

Kevin Love ha agregat un doble-doble de 22 punts i 10 rebots, però els de Tyronn Lue han trobat a faltar més aportació d'homes com J.R. Smith (ovacionat en la presentació per la seva badada en el primer partit), Jeff Green, Kyle Korver i Jordan Clarkson.

La decisió de Kerr d'incloure JaVale McGee com a titular ha fet efecte i el pivot ha respost a la confiança amb dues esmaixades en el primer minut, en un inici dominat pels locals amb un 15-6 ple d'intensitat i encert en el tir (7/7). Els Cavaliers no s'han acovardit i entre James, Smith i George Hill han tallat l'eufòria del rival (21-17) coincidint amb els problemes de faltes de Durant, que ha marxat a la banqueta al minut 8. James ha aprofitat aquesta absència (26-24) malgrat la sagnia que patia el seu equip a la zona, on els californians han arribat a registrar un 11/11 en el tir.

Els locals, amb Durant tornant a la pista com a estrella, han incrementat el ritme en el segon quart (39-30) amb tres jugadors (Durant, Curry i Thompson) en dobles dígits d'anotació arribats al minut 18. Amb Durant com a catalitzador, els Warriors han frenat una petita reacció (51-44) i s'han disparat fins als 15 punts d'avantatge (59-44), tot i la tercera personal de Thompson, que no ha jugat els últims quatre minuts del període.

A Cleveland, amb un Love una mica entonat (2/10 al descans), se li començava a intuir el seu escàs fons d'armari. Només James i Hill estaven a l'altura (la banqueta aportava quatre punts) davant l'arsenal dels Warriors. El factor McGee seguia present (12 punts, 6/6), tot i que Love, conscient que necessitava fer un pas endavant, ha anotat quatre triples en el tercer període per neutralitzar-lo. L'aler estrella dels Cavaliers havia preferit involucrar els seus companys durant la resta del partit i la fórmula ha funcionat, fins que arribats a l'últim quart Curry ha posat les coses a lloc i ha dinamitat el partit des del perímetre amb cinc triples, inclòs un d'inversemblant, després d'un canvi de direcció per l'esquena i quan s'exhauria el temps de possessió.

James, que no havia descansat en tot el partit, ha marxat a la banqueta a falta de quatre minuts per al final i amb 111-93 al marcador.