Bàsquet - LEB Or

Diego Ocampo reforça l'ADN de l'ICL Manresa per intentar segellar l'ascens

L'equip disposarà de tres oportunitats per tancar el seu retorn a la Lliga Endesa

L'ICL Manresa disposarà aquest divendres (21 hores, Esport3) de la primera de les tres oportunitats per segellar el seu ascens a la Lliga Endesa. Després de dues victòries al Nou Congost, l'eliminatòria es trasllada a Melilla. "Tenim moltes coses per millorar i també moltes coses que fem bé per mantenir. En aquests moments ja no es parla de temes físics i mentals. Hem treballat amb il·lusió i ganes", recorda Diego Ocampo.

L'entrenador de l'ICL Manresa té clar quin ha de ser l'ADN del seu equip. "No només juguem per a nosaltres sinó que també juguem per als nostres aficionats. Importa el resultat, però importa el com. El Bàsquet Manresa ha arribat fins aquí lluitant, esforçant-se, sense rendir-se i sobreposant-se als problemes, a banda de jugar bé a bàsquet", explica.

L'objectiu és accentuar els aspectes que van funcionar en els primers dos partits. "La pressió amb la pilota és clau, independentment d'on la comencis. És vital, i més contra un rival com el Melilla, que té jugadors amb talent. Si li prens la iniciativa, passen coses", opina el tècnic, que demana als seus jugadors que s'abstreguin de l'ambient que es viurà durant el tercer partit de l'eliminatòria i que vagin acció a acció.

"De vegades els entrenadors volem portar els jugadors amb un ' joystick', però la clau són ells. Jo confio molt en els jugadors que tenim", diu el preparador gallec.

Manresa instal·la una pantalla al Nou Congost

L'afició de l'ICL Manresa podrà viure conjuntament la fase decisiva del 'play-off' final de la LEB Or en una pantalla gegant que s'instal·larà al Nou Congost. El club i el consistori han col·laborat per fer possible aquesta iniciativa divendres (21 hores) i, si l'eliminatòria continua, diumenge (12 hores). Els aficionats podran accedir al pavelló gratuïtament. Després de les dues primeres victòries a Manresa, el conjunt entrenat per Diego Ocampo té tres oportunitats per segellar el seu ascens a la Lliga Endesa. Cap equip no ha malbaratat mai un avantatge de 2-0 en una final de la LEB Or. El Breogán es va guanyar l'altra plaça d'ascens després d'acabar la temporada regular com a primer.