El Divina Seguros Joventut té la recompensa a tocar (86-70)

El Divina Seguros Joventut supera el Baxi Manresa i agafa avantatge en la lluita pels ‘play-off’

i
Albert Ventura

BadalonaDos projectes honestos i un guanyador. El Divina Seguros Joventut va superar el Baxi Manresa en un partit clau en la lluita pels play-off de la Lliga Endesa (86-70). Després d’una primera meitat molt disputada, l’equip de Joan Peñarroya va acusar les baixes en un Palau Olímpic que va celebrar el pas endavant del conjunt verd-i-negre. La victòria situa la Penya en una bona situació per acabar entre els vuit primers de la classificació.

Albert Ventura (17 punts, amb tres triples) es va sumar a la sòlida aportació habitual de Nico Laprovittola (13) i Marko Todorovic (15) en un dia en què la Penya va saber madurar el partit per treure profit dels seus recursos. En atac i en defensa. “Hem anat a buscar el Manresa i hem jugat bé a bàsquet. Hem tingut un encert en el tir de dos punts que no és normal. Hem sumat una victòria molt important”, va opinar Carles Duran, tècnic del Divina Seguros Joventut. Tomislav Zubcic (17 punts, amb 9 rebots) i Gabriel Lundberg (19) van liderar els registres d’un combatiu Baxi Manresa que fa mesos que es reinventa per fer front a les adversitats. Les pilotes perdudes (18) i les errades en els tirs lliures (9/25) van penalitzar el seu esforç. “La Penya ha dominat el partit i ha tingut clar on ens podien fer mal. No hem tingut resposta. El seu percentatge en el tir de dos ha sigut molt bo i no hem trobat solucions per al seu bloqueig directe. Després de superar moltes adversitats no estem mentalment bé. Els entrebancs de les últimes setmanes ens han fet perdre l’equilibri. No estem competint com ens agradaria competir”, va analitzar Joan Peñarroya, tècnic del Baxi Manresa.

Nico Laprovittola i Dani García

“Hem jugat amb identitat”

La Penya va començar el partit amb la idea de pressionar Lundberg, obligat a jugar de base per la baixa de Corey Fisher. La tàctica va servir a l’equip verd-i-negre per recuperar alguna pilota i imposar-se una bona exigència ofensiva contra un rival que va trobar a faltar els punts de Ryan Toolson. L’aportació de Zubcic, que va anotar 14 punts durant el segon període, va servir al Baxi Manresa per aferrar-se a un partit que va arribar al descans amb el resultat de 44-36. El pas dels minuts va desgastar els manresans, que van arribar als últims deu minuts amb un desavantatge de 14 punts (66-52) contra uns badalonins que van anar millorant la seva aportació des de la línia de tres punts. El partit va quedar definitivament trencat al començament del quart període, quan el Divina Seguros Joventut va situar la diferència per sobre dels 20 punts (77-55). “Hem jugat amb identitat i hem sabut aprofitar els nostres recursos contra un rival que, tot i les lesions, ha lluitat com ho ha fet durant tota la temporada”, va explicar Laprovittola.

Per si no tenia prou contratemps, a Peñarroya se li va lesionar Erik Murphy a sis minuts del final. Malgrat les adversitats, com ha fet durant tota la temporada, el Baxi Manresa no es va rendir i va continuar lluitant fins al final. Els més de 300 aficionats visitants van acabar orgullosos dels seus jugadors. Tot i que les opcions de play-off són cada vegada més remotes, amb la campanya del seu equip n’hi ha per treure pit.