Eurolliga
Esports Bàsquet 10/05/2012

Els 5 grans perills de l'Olympiacos

El Barça Regal juga aquest divendres la semifinal de la 'final four' de l'Eurolliga contra un equip grec farcit de bons jugadors

àlex Gozalbo
2 min

BarcelonaEl Barça Regal juga aquest divendres la semifinal de la 'final four' de l'Eurolliga contra l'Olympiacos. L'equip grec arriba a Istanbul amb una trajectòria clarament ascendent. Spanoulis, Antic, Gecevicius, Hines, Papanikolaou, Printezis i Dorsey són els referents de l'equip dirigit per Dusan Ivkovic.

1. Vassilis Spanoulis, amb la pilota a les mans

"Spanoulis és un jugador de molta qualitat, sobretot en les penetracions i en els finals davant de jugadors interiors. També té un tir després de bot molt bo i, tot i que no n'és un especialista, pot anotar de tres punts", diu Víctor Sada, que aquest dijous reconeix en una entrevista a l'ARA que l'equip ha treballat amb diferents defenses alternatives per veure quina funciona millor.

2. Varietat de tàctiques defensives

El Barça Regal ha treballat al llarg de les últimes setmanes imaginant-se diferents tipus de defenses d'un rival grec que, des de l'arribada de Dusan Ivkovic a la banqueta, acostuma a innovar i a plantejar moltes alternatives amb l'objectiu de provocar que el jugador que té la pilota perdi temps analitzant l'entramat defensiu.

3. Primers i últims segons de cada possessió

Xavi Pascual té estudiat que l'Olympiacos gairebé mai mira cistella del segon 6 al 16 de cada possessió. L'equip grec intenta sortir en contraatac després de robar pilotes, però si no aconsegueix treure un avantatge clar renuncia a jugar una transició ràpida i espera als últims instants de l'atac per buscar un tir.

4. Cames més fresques

El conjunt grec, que no juga cap partit oficial des del 28 d'abril passat, ha tingut temps per descansar i per preparar la semifinal. "Això mai saps si serà bo o dolent i tots els camins poden conduir a la victòria. D'entrada, tenir 15 dies per preparar-se és un avantatge per a ells. El ritme de competició no l'han perdut perquè han jugat dos partits amistosos", opina Xavi Pascual.

5. Major presència d'aficionats grecs

L'afició del Barça Regal (650 seguidors) estarà en minoria al Sinam Erdem Arena d'Istanbul, on els dos equips grecs dominaran l'animació. "Jo tinc l'esperança que tots els catalans que hi vagin facin més soroll que els grecs", diu Fran Vázquez.

stats