EUROPEU FEMENÍ

La mallorquina Alba Torrens, màxima anotadora del partit

La selecció espanyola debuta a l'Europeu femení de Polònia derrotant les alemanyes (79-69)

Amb un cinc inicial de jugadores dels Països Catalans, Espanya va superar en un partit emocionant a Alemanya.

La selecció espanyola femenina de bàsquet s'ha estrenat amb victòria davant d'Alemanya (79-69), en el campionat d'Europa de Polònia en un partit força igualat.

Gràcies a Anna Montañana i el canell de la veterana Amaya Valdemoro, Espanya semblava dominar bé el partit al final del primer quart (21-12). En el segon període, Elisa Aguilar va manar sobre la pista ajudant a mantenir un còmode avantatge (39-27).

Alemanya però, no es va rendir, obligant a les estatals a concentrar-se per evitar sorpreses. A la pista van tornar les principals jugadores espanyoles, amb una Alba Torrens encertada, per certificar el primer triomf a l'Europeu. Espanya és a Polònia amb sis jugadores catalanes (Silvia Domínguez, Lucila Pascua, Cindy Lima, Marta Xargay, Laia Palau i Anna Cruz), la mallorquina Alba Torrens i la valenciana Anna Montañana.

Espanya 79-69 Alemanya

Espanya (21 +18 +19 +21): Domínguez (4), Torrens (18), Montañana (13), Pasqua i Xargay -cinc inicial-, Nicholls (2), Lima (1), Palau, Aguilar ( 17), Valdemoro (16), Lyttle (8) i Creu.

Alemanya (12 +15 +22 +20): Bar (14), Breitreiner (6), Austmann (10), Kühn (8) i Mersch (8)-cinc inicial-, Richter (7), Koop (2 ), Wagner, mençar (3), Thimm, Greunke (3) i Gläser (8).

Incidències: 1a jornada del campionat d'Europa femení disputat a la sala Spotek de Katowice (Polònia).