BÀSQUET - EUROBÀSQUET
Esports Bàsquet 01/09/2017

Espanya celebra els 200 partits de Pau Gasol amb triomf

La selecció espanyola es desdiu dels debuts d’anys anteriors i comença l’Eurobàsquet amb un cop d’autoritat contra Montenegro (99-60)

i
Pau Gasol durant el partit contra Montenegro.

BarcelonaEl campió no va donar treva. La selecció espanyola es va desdir dels debuts d’anys anteriors i va començar l’Eurobàsquet amb un cop d’autoritat contra Montenegro (99-60), un rival amb bones individualitats però poc treballat com a equip.

Pau Gasol va disputar el seu partit número 200 amb la selecció espanyola. El català va sumar 10 punts, 8 rebots i 5 assistències en tan sols 18:58 minuts de joc. La seva superioritat en el bàsquet FIBA continua sent molt evident.

El partit no va durar 40 minuts sinó 10, el temps que van trigar els jugadors entrenats per Sergio Scariolo a obrir una escletxa important en el marcador (26-14). Willy Hernangómez va ser clau per marcar diferències. El jugador dels New York Knicks, que recupera el joc de peus dels pivots clàssics, va portar de corcoll uns rivals amb poca predisposició defensiva. Al descans, 51-29.

Scariolo va utilitzar la segona part per fer proves tàctiques i distribuir molt bé els minuts entre tots els jugadors, cap dels quals va superar els 20 minuts de joc. Joan Carles Navarro va aprofitar el temps per anotar els tres triples que va intentar. El rival montenegrí es va rendir aviat i va exhibir un joc apàtic. El seu entrenador, Bogdan Tanjevic, va desistir de donar instruccions en algun temps mort i durant algunes fases del joc el partit va semblar un amistós més de la Ruta Ñ.

“Volíem començar fent les coses bé i ho hem fet. Al principi estava una mica nerviós, però a poc a poc m’he anat trobant millor”, va assegurar el blaugrana Pierre Oriola, que va debutar en partit oficial amb la selecció espanyola,

Tot i començar animat, Tyrese Rice va acabar perdent tres pilotes i fallant 9 dels 12 tirs que va intentar. El base, del qual es vol desfer el Barça Lassa, no va tenir un bon dia. Bojan Dubljevic, MVP de l’última Lliga Endesa amb el València Basket, va passar desapercebut.

La República Txeca, segon rival

Espanya s’enfrontarà aquest dissabte (16.45 hores, Cuatro) a la República Txeca. “És un rival amb talent”, va advertir Àlex Abrines.