Eurolliga
Esports Bàsquet 16/12/2010

La tornada de Joan Carles Navarro no evita la derrota a Vílnius (88-87)

El Regal Barça ha perdut a la pista del Lietuvos Rytas un partit que ha estat prop de remuntar en una recta final per al record

Roger Grimau, a Vilnius.

BarcelonaEl Regal Barça ha perdut a la pista del Lietuvos Rytas (88-87) i s'oblida d'acabar primer de grup. Ara, haurà d'esperar una derrota del Fenerbahçe Ulker a la darrera jornada per aspirar a la segona posició. Fran Vázquez (27 punts) ha estat el màxim anotador en un partit en el qual ha reaparegut Joan Carles Navarro.

Encara amb Sarunas Jasikevicius a la banqueta, el Lietuvos Rytas ha començat el partit amb molta energia. Un parcial de 10-3 ha obligat Xavi Pascual a demanar el primer temps mort de la tarda. L'equip lituà ha fet mal gràcies a la mobilitat dels seus jugadors interiors. Dinou graus sota zero era la temperatura que marcava el termòmetre a Vílnius i 19 són els punts que ha rebut el Regal Barça al primer quart (19-13).

La situació no ha millorat al segon quart, quan la renda local ha arribat als 11 punts (40-29) i Ricky Rubio ha comés la tercera falta personal. L'optimisme ha arribat amb la presència de Joan Carles Navarro, que ha anotat un triple en la primera pilota que li ha arribat a les mans. S'ha arribat al descans amb el resultat de 40-34 gràcies a un triple de Víctor Sada sobre la botzina.

El Regal Barça ha millorat el seu equilibri i ha aconseguit empatar el partit a 50 punts gràcies a una esmaixada de Fran Vázquez. El pivot ha anotat amb facilitat i, durant molts minuts, ha estat la principal font de punts del conjunt català. Tot i veure's dos punts per sota (50-52), el Lietuvos Rytas ha aconseguit reaccionar i recuperar el lideratge del partit. Al final del tercer quart, 60-55.

Amb problemes al rebot, el Regal Barça ha rebut un parcial de 17-3, que l'ha deixat en una situació delicada (67-55) a Vílnius. Els jugadors visitants han caigut massa sovint en la precipitació i, tot i amenaçar amb retallar la renda, mai no han tingut la continuïtat necessària en els primers minuts del darrer quart (75-65).

Una sorprenent defensa plantejada per Xavi Pascual ha aconseguit un parcial de 0-9 (75-74), però el Regal Barça no ha sabut arrodonir la feina i ha acabat perdent. Amb 88-85 i poc més de dos segons per al final Ricky Rubio ha forçat una falta personal de tres tirs lliures, però només n'ha anotat dos i la victòria ha estat per a l'equip local: 88-87.

Lietuvos Rytas, 88: El-Amin (11), Newley (2), Gecevicius (8), Nalga (8), Bjelica (19) -cinc inicial-, Babrauskas (10), Johnson, Siksnius, Buterlevicius, Valanciunas (4), Jasikevicius (11) i Bajramovic (15).

Regal Barça, 87: Ricky (8), Grimau (2), Ingles (9), Morris (3), Ndong (4) -cinc inicial-, Sada (5), Lakovic (12), Navarro (6), Perovic, Vázquez (27) i Lorbek (11).

Àrbitres: Belosevic, Boltauzer i Zamojski.

Parcials: 19-13 / 21-21 / 20-21 / 28-32