Eurolliga
Esports Bàsquet 02/12/2010

El Regal Barça neteja dubtes contra el Cholet (76-62)

Tot i les baixes de Juan Carlos Navarro i Pete Mickeal, el Regal Barça no va donar opció al rival

El jugador del Regal Barça Roger Grimau disputa una pilota amb Antywane Robinson del Cholet Baket.

BarcelonaTres coses s'han de fer bé en el bàsquet modern per no patir: defendre, controlar el rebot i seleccionar el tir amb criteri. Totes tres va fer malament el Regal Barça a l'inici del partit i, per això, es va veure aviat abaix al marcador (9-15). Xavi Pascual es va veure obligat a demanar dos temps morts gairebé consecutius. A més, el tècnic va realitzar alguns canvis. Paradògicament, l'últim en arribar, Joe Ingles, és qui té més minuts garantits. No és una excentricitat, sinó més aviat una necessitat a la qual l'australià està responent molt bé. Al final del primer quart, 18-20.

Un parcial 18-3 va fer que el Palau recuperés la normalitat (36-23). Com ja va fer contra l'Assignia Manresa, Xavi Pascual va utilitzar durant alguns minuts Ricky Rubio i Víctor Sada junts en pista. La proposta va funcionar. Tant, que al poc va tenir minuts Kosta Perovic, un jugador que semblava descartat per a la causa. Al descans, 44-28.

Deu ser un costum, però el Barça va tornar a sortir adormit i va rebre un parcial 0-7 en contra (44-35). Enguany aquest equip funciona a cop de fuet, així que Xavi Pascual va demanar un altre temps mort per recordar que sense intensitat a l'Eurolliga no es guanya. Gairebé cinc minuts li va costar al Regal Barça fer la primera cistella, situació que va provocar que el Cholet es cregués que podia guanyar al Palau. Recuperat el fil, la situació va tornar a la normalitat. Al final del tercer quart, 61-44.

El darrer quart, ja amb el rival rendit, no va tenir gaire història i el Regal Barça es va limitar a controlar una victòria que li permet garantir-se un lloc al Top-16 de l'Eurolliga. Boniface Ndong (15 punts i 6 rebots) va ser qui millor s'ho va passar en una nit en la qual el jove Ángel Aparicio va tornar a tenir el seu minut de glòria i que va acabar amb el marcador de 76-62.