EUROLLIGA
Esports Bàsquet 26/11/2010

El dia que Drazen Petrovic va estar a punt de fitxar pel Barça

La mare de Drazen Petrovic relata a un reportatge aparegut a la pàgina oficial del FC Barcelona que ella pensava que fitxaria pel Barça

Redacció
2 min

BarcelonaLa mare de Drazen Petrovic és la persona que manté ben viva la imatge del seu fill. Ella viu per a això. Biserko Petrovic no hi ha dia que no visiti el cementiri on descansa qui va ser mite del bàsquet croat. La senyora Petrovic relata en un reportatge de la pàgina oficial del FC Barcelona que quan Drazen estava de negociacions amb el Reial Madrid ella pensava que fitxaria pel Barça. Va ser una esperança que mai es va fer realitat.

Aprofitant el partit de dijous del Regal Barça a la pista de la Cibona (75-94), un parell d'ex-jugadors, Epi i Manolo Flores; i els dos membres de la comissió esportiva desplaçats a Zagreb, Ferran Butxaca i Albert Buscató, van visitar el museu dedicat a Drazen Petrovic.

Els blaugrana i la mare de Drazen Petrovic es van trobar durant la visita al Museu i van compartir una estona al restaurant Amadeus, que està ubicat al costat del recinte i és propietat de la família Petrovic. Un local al qual van nomenar així perquè un periodista italià va comparar el jugador amb el Wolfang Amadeus Mozart del bàsquet.

El Museu Drazen Petrovic es troba localitzat tot just al costat del pavelló i en les dues plantes es pot fer un recorregut per la trajectòria personal d'un dels millor jugadors de la història del bàsquet europeu.

Els visitants blaugrana van poder gaudir d'una visita personalitzada per tot el recinte i van finalitzar el recorregut amb el visionat d'un vídeo, d'uns deu minuts de durada i que es projectava en una de les parets del museu, tot recordant de forma emotiva i molt ben estructurada totes les etapes d'aquest gran jugador croat.

A través de fotografies, objectes i trofeus es fa un recorregut per la vida del geni de Sibenik (Croàcia). Des dels seus inicis en el modest equip del Sibenka Sibenik, passant pel Cibona de Zagreb, Reial Madrid, Portland Trail Blazers i New Jersey Nets, el seu darrer equip. A més, també es fa un recorregut per les dues seleccions que va defensar, la de l'antiga Iugoslàvia i la de Croàcia.

L'última vegada que Epi va jugar al Basketball Center Drazen Petrovic de Zagreb va ser el 9 de febrer de 1995. No va anotar res en 4 minuts (97-84). Dijous Epi va poder reviure moments personals de la seva pròpia trajectòria amb els enfrontaments directes que van tenir amb Petrovic, tant a nivell de clubs com de seleccions.

Un dels moments més emotius de la visita es va produir quan els ex-jugadors i membres de la Comissió Esportiva es van adonar de la presència d'una medalla molt especial, la que va rebre el jugador croat per la disputa del Mundial de clubs de l'any 1985 jugat al Palau Blaugrana i guanyat pel FC Barcelona.

stats