Eurolliga
Esports Bàsquet 29/12/2011

L'Eurolliga es reinventa amb partits en dijous i divendres

El sistema de competició de la màxima competició europea de bàsquet es modificarà la propera temporada i afegirà vuit jornades més

àlex Gozalbo
1 min
Jordi Bertomeu.

BarcelonaEls esports que no són el futbol busquen des de fa anys la manera d'augmentar la seva visibilitat. L'Eurolliga ha decidit no esperar més i ha anunciat que a partir de la propera temporada traslladarà els seus partits a dijous i divendres. "És un canvi necessari per allunyar-nos dels encontres de la Lliga de Campions de futbol, que es juguen en dimarts i dimecres", explica Jordi Bertomeu, director general de la competició europea de bàsquet.

No és l'única modificació ja que l'Eurolliga també canvia el sistema de competició, afegint vuit partits més per a cada equip al Top 16. Dels quatre grups de quatre conjunts actuals es passarà a dos grups de vuit. Segons Bertomeu, "així aconseguim que els equips juguin amb diferents rivals que no han jugat a la fase prèvia i augmentem el número de jornades".

L'Eurolliga intenta amb aquesta mesura que les televisions que paguen per fer-se amb els drets de la competició tinguin més atractius. Fins ara un equip necessitava un mínim de 21 partits per proclamar-se campió. Ara n'haurà de jugar 29.

Aquesta mesura dificultarà els calendaris de les competicions de cada país. "La majoria de lligues no tindran problemes, però les competicions amb 18 equips tindran alguna dificultat", adverteix Jordi Bertomeu. És el cas de la Lliga Endesa.

Xavi Pascual, entrenador del Barça Regal, no ho té clar: "Els jugadors són atletes, però també són persones i ja no poden jugar més dies a l'any. No sé d'on trauran l'energia per poder jugar".

stats