BÀSQUET

Ferran Aril, nou president de la Federació Catalana de Bàsquet

El de la Seu d'Urgell agafa el relleu de Joan Fa un any abans de finalitzar el seu mandat

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) va celebrar el juny passat l'assemblea general ordinària, a Sant Cugat del Vallès, en la qual Joan Fa es va acomiadar i va proposar Ferran Aril com el seu successor. Aquest dijous la institució catalana ha fet oficial que l'experimentat directiu agafarà el relleu de Fa, president durant els últims nou anys.

Ferran Aril (la Seu d'Urgell, 1956), agent de duanes de professió, arriba a la presidència de la FCBQ després de molts anys de dedicació professional i personal. Vinculat al món del bàsquet des dels deu anys, Aril ha fet carrera en aquest esport, des de jugador fins a càrrecs importants. La presidència de l'AE Sedis Bàsquet (1982-86) va ser la seva primera experiència fora de la pista i li va servir per començar una contrastada trajectòria. El mateix 1982 es va incorporar com a vocal a la junta directiva de la representació territorial de Lleida i més tard a la junta directiva de la FCBQ. Posteriorment, va accedir a la presidència del RT Lleida de la FCBQ i a la vicepresidència de la Federació Catalana de Basquetbol, càrrec que va ostentar durant 26 anys, fins a l'actualitat. El nou president, fins ara responsable del Comitè Esportiu de la FCBQ, també ha sigut membre de diferents comissions a la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) en diverses etapes: primer com a assembleista, més tard a la comissió delegada i, des del mes de març, és membre de la comissió executiva.

Ferran Aril ha volgut agrair el paper de Joan Fa en la seva arribada a la presidència. "Agraeixo el seu suport així com també el de la junta directiva", ha comentat. A més, s'ha mostrat molt continuista en relació amb el model iniciat per Fa. "El meu desig és seguir amb els projectes engegats per l'anterior president i, tal com es aprovar al pla estratègic, posarem en marxa noves accions i programes que s'aniran implementant en funció de les partides pressupostàries i també de la situació i del dia a dia federatiu", ha explicat en el dia de l'anunci.