Lliga Endesa
Esports Bàsquet 18/01/2013

El Fiatc Joventut vol trencar contra el Lagun Aro la seva mala ratxa com a visitant

La Penya només ha aconseguit una victòria com a visitant en tota la temporada i s'enfronta a un rival que està en zona de descens (20 h)

Efe
2 min
Pere Tomàs intenta un tir tot i la bona defensa d'un rival del Blusens Monbus.

BadalonFIATC Joventut i Lagun Aro GBC obren aquest divendres (20 h) a Sant Sebastià la segona volta del campionat amb un xoc al qual els dos equips arriben en una dinàmica guanyadora. Els verd-i-negres buscaran la seva segona victòria de la temporada lluny de Badalona contra un rival que està a un triomf d'abandonar la zona de descens i que arriba al partit després de derrotar a la seva pista al tercer classificat, el València (76-68).

El conjunt català no guanya lluny de Badalona des del passat 3 de novembre, quan va derrotar el Mad-Croc Fuenlabrada en què ha estat la seva única victòria com a visitant.

Després de deixar el Blusens Monbus fora de la Copa del Rei en guanyar-lo (89-87), el conjunt català inicia la segona volta amb bones sensacions i ganes de lluitar per estar en els 'play-off' pel títol del qual ara els separa un triomf. Salva Maldonado compta amb tots els seus jugadors per a aquest partit contra l'equip que dirigeix l'extècnic verd-i-negre Sito Alonso i que suma només tres triomfs en el campionat i ocupa la penúltima posició.

Els catalans visitaran a la segona volta les pistes de la majoria d'equips de la zona baixa de la classificació que lluiten per evitar el descens i rebrà al Palau Olímpic sis dels vuit equips que jugaran la Copa del Rei.

A la primera volta, el FIATC Joventut va guanyar els donostiarres (89-73) amb un gran actuació de Manny Quezada que amb 27 punts i 31 de valoració com a millor jugador de la primera jornada de la Lliga Endesa.

Aquest divendres al vespre, a Sant Sebastià, l'equip català s'enfrontarà al pitjor atac del campionat amb 69,12 punts anotats per partit, vuit menys que els que sumen els de Badalona. La defensa sobre els bases donostiarres -Neto i Salgado- serà una de les claus del partit, al costat d'un percentatge d'encert en els triples similar a l'aconseguit en l'últim partit contra el Blusens Monbus, un 58%.

Els nord-americans Corey Fisher, que se les veurà amb el debutant Morris Finley, i Tony Gaffney són els jugadors més en forma de la 'Penya', com van demostrar la passada jornada en anotar entre tots dos gairebé la meitat dels punts del seu equip. El pivot Ogjen Kuzmic està creixent partit a partit i demà haurà d'intentar aturar el jugador que fa més taps del campionat, el nord-americà Ekene Ibekwe.

El FIATC Joventut ha guanyat en tres dels seus cinc visites a Sant Sebastià des que els bascos juguen a la Lliga Endesa.

stats