Bàsquet
Esports Bàsquet 23/03/2013

El Fiatc Joventut defensa la vuitena plaça en un duel de 'matagegants'

Els badalonins s'enfronten al CB Canàries a la seva pista, on aquesta temporada tan sols hi ha pogut guanyar un –el Barça Regal– dels vuit equips que hi han jugat

Efe
2 min
Tony Gaffney, aler pivot del Fiatc Joventut, durant un partit d'aquesta temporada.

BadalonaEl Fiatc Joventut defensa aquest diumenge (12.45 h, Esport3) la vuitena posició en la difícil pista del CB Canàries on només ha guanyat un –el Barcelona Regal– dels vuit últims equips que l'han visitat.

Serà un duel de 'matagegants' després que els canaris guanyessin diumenge passat el líder, el Reial Madrid (83-96), i els catalans fessin el mateix amb el segon classificat, el Caja Laboral (89-79) en un partit on van alinear a vuit jugadors del planter.

Salva Maldonado tornarà a comptar demà amb el nord-americà Corey Fisher després que el base es perdés l'últim partit per un esquinç de turmell.

No és segura la participació del pivot Sitapha Savane que és dubte a causa d'una contusió a la cuixa dreta que li ha fet perdre's els últims entrenaments. El pivot bosnià Ognjen Kuzmic segueix sent baixa.

El tècnic verd-i-negre s'ha emportat a Tenerife el jove ala-pivot Alex Suárez, un dels artífexs del triomf contra els vitorians, i l'aler Álex Barrera, els dos jugadors de l'equip vinculat de la Penya, el CB Prat Joventut.

Bona part de les possibilitats dels verd-i-negres de seguir ficats en la lluita pel 'play-off' passen pel partit de d'aquest diumenge i pel de diumenge vinent contra un rival directe, el CAI Saragossa.

Salva Maldonado ha imposat la màxima d'anar partit a partit fins al final de la lliga regular però després de la gran victòria davant el Caja Laboral, els de Badalona s'han guanyat l'anell de candidats a lluitar per estar entre els millors al final de la lliga regular.

Els verd-i-negres hauran de millorar la seva entrada en el partit -estan rebent molts punts en els primers quarts- davant un rival que compta amb 10 victòries i vol seguir sumant triomfs per assegurar-se la permanència ràpidament.

En defensa, el Fiatc Joventut comptarà amb pocs centímetres en la pintura, però haurà de fer un esforç per parar el millor rebotador ofensiu de la competició, el nord-americà Jakim Donaldson.

En el partit jugat a Badalona, el Fiatc Joventut va guanyar (92-81) amb una exhibició de Corey Fisher, autor de 29 punts. El nord-americà i el veterà Albert Oliver formen en aquests moments una de les parelles de base més fiables de la lliga.

Abans que l'equip tenerifenc tornés aquesta temporada a la Lliga Endesa, els verd-i-negres van guanyar anteriorment en nou de les deu visites a la pista canària.

stats