Bàsquet
Esports Bàsquet 30/12/2012

El Fiatc Joventut s'enfonsa a Gran Canària (80-50)

La Penya sempre ha anat per darrere al marcador i ha encaixat un parcial de 24 a 11 al primer quart

M. M.
Corey Fisher, contra l'Herbalife Gran Canària

BarcelonaEl Fiatc Joventut no ha pogut acomiadar l'any amb victòria en la visita a la pista de l'Herbalife Gran Canària. Tot el contrari, els illencs han passat per sobre els de Salva Maldonado, que en cap moment s'han sentit còmodes sobre el parquet. Han encaixat un primer parcial de 24 a 11 al final del primer quart, i a mesura que han passat els minuts la diferència s'ha eixamplat fins al 80 a 50 final. Un marcador que complica el somni verd-i-negre de colar-se a la Copa del Rei.

L'inici dels badalonins ha estat molt fluix, amb imprecisions constants en els atacs i amb facilitats perquè els illencs anotessin. El Gran Canària n'ha tingut prou amb mobilitat defensiva per impedir que la Penya pogués puntuar. De fet, el primer tir de camp no ha arribat fins que es duien 7 minuts i 40 segons de joc. Tot plegat ha fet que els locals acabessin el primer quart amb un parcial de 24 a 11.

El segon període no ha estat gens diferent. El Fiatc era inofensiu amb la pilota a les mans. Nerviós en atac, seleccionant malament els llançaments. En canvi, el Gran Canària se sentia molt còmode a la pista i en tenia prou amb mobilitat a prop de la cistella verd-i-negra per tenir opcions relativament còmodes de llançament. Per tot això, al descans la diferència ja era insalvable: 41 a 20.

Salva Maldonado, tècnic verd-i-negre, ha pogut aixecar mínimament els ànims dels seus jugadors, que han fet un tercer quart força digne, imposant-se en el parcial per només un punt. Però amb només deu minuts per endavant, i conscients que el partit estava perdut, els visitants han abaixat els braços mentre el Gran Canària mantenia el ritme i acabava ampliant la diferència final a 30 punts.