LLIGA ENDESA
Esports Bàsquet 01/12/2012

El Fiatc Joventut, a canviar la dinàmica de resultats contra el Canàries

Els de Salva Maldonado, que han perdut tres partits de forma consecutiva, esperen trencar la mala ratxa contra l'equip de Tenerife (12.15h, Esport3)

Efe
2 min
Corey Fisher, de la Penya, amb la pilota

BadalonaEl Fiatc Joventut vol tornar a ser aquest diumenge (12.15 hores) davant del CB Canàries l'equip que es va mostrar intractable a Badalona durant les primeres jornades del campionat i trencar una ratxa de tres derrotes consecutives.

Els verd-i-negres tornen a Badalona després de dos decebedors actuacions en les pistes del Gescrap Bizkaia (80-62) i del CAI Saragossa (77-57) i perdre en la pròrroga l'últim partit a l'Olímpic davant el Blancos de Rueda (84-89). S'enfrontaran a un CB Canàries que torna a Badalona gairebé 22 anys després de la seva última visita. I ho fa en una dinàmica positiva després de guanyar dos dels seus tres últims partits el que li ha servit per sortir de les posicions de descens.

Salva Maldonado torna a tenir a la seva disposició l'aler Pere Tomàs un cop recuperat de les molèsties al genoll que li han fet perdre els dos últims partits. A la convocatòria també hi haurà el jugador del filial Álex Barrera. El Joventut, dotzè classificat, necessita el triomf davant un rival directe en la lluita per eludir el descens i poder així seguir en la lluita per mantenir vives les seves opcions de jugar la Copa del Rei a Vitòria.

L'equip de Badalona ha de guanyar i recuperar la confiança per afrontar un mes de desembre amb quatre partits a Badalona i dos a pista contrària en què sabrà definitivament quins són els seus veritables opcions en aquesta temporada. Per guanyar el conjunt canari, els verd-i-negres hauran de repartir millor l'encert ofensiu dels seus jugadors respecte l'anterior partit a Saragossa on Oliver i Fisher van anotar 30 punts per 27 de la resta de jugadors.

Elevar el percentatge d'encert en el tir de tres -28% a Saragossa- és una premissa ineludible per millorar l'aportació ofensiva de l'equip, molt pobra en les últimes jornades, davant la segona pitjor defensa del campionat. Els catalans hauran d'intentar aturar en defensa al nord-americà Levi Rost, el jugador més en forma dels canaris, i imposar la seva major presència física sota la cistella.

El CB Canàries va perdre a les nou ocasions en les que va visitar Badalona i en el còmput d'enfrontaments entre els dos clubs, el Fiatc Joventut va guanyar en 17 dels 18 partits jugats.

stats