NBA
Esports Bàsquet 05/05/2015

Els Bulls fan sentir la seva força a Lebron James i superen els Cavaliers en el primer partit (92-99)

Els de Chicago arrenquen la sèrie dominant i recuperen el factor pista gràcies a l'actuació de Rose i Gasol

A.l.
Gasol, Gibson i Butler intenten frenar James / DAVID RICHARD / USA TODAY

BarcelonaEls Chicago Bulls han donat un cop d'autoritat al Quicken Loans Arena de Cleveland i han superat 92 a 99 els Cavaliers en el primer partit de les semifinals de la Conferència Est. Els d'Illinois han agafat avantatge al marcador gràcies a un gran primer temps i han acabat amb 12 punts de marge el primer període. Els Cavaliers, liderats per la tripleta exterior que formen Kyrie Irving, Iman Shumpert i Lebron James, han igualat el partit a 51, però s'han quedat clavats en l'electrònic i els Bulls han tancat el tercer quart amb 15 punts d'avantatge. Als últims minuts, el desencert en el llançament exterior i un parell de pilotes perdudes pel mateix James han donat el triomf als Bulls, amb el qual recuperen el factor pista.

Derrick Rose, amb 25 punts, ha estat el millor jugador dels visitants, ben secundat per Jimmy Butler (20 punts) i Pau Gasol, dominador a la pintura. El català ha acabat amb 21 punts i 10 rebots, i ha pogut ser determinant i fer paleses les limitacions dels Cavaliers sota la cistella. Sense Kevin Love, lesionat, el rus Timofey Mozgov no ha pogut competir amb l'incansable Joakim Noah i la classe del veterà Gasol. Rose ha acabat amb problemes a l'espatlla.

A l'altre partit de la matinada a la NBA, els Clippers han guanyat 101 a 117 a la pista dels Houston Rockets.