BÀSQUET
Esports Bàsquet 04/12/2012

Suspenen el capità del Maccabi de bàsquet per dir "nazi" a un rival durant el derbi de Tel Aviv

El jugador Guy Pnini, internacional amb la selecció, ha demanat disculpes recordant que part de la seva família va morir durant l'holocaust

Efe
1 min
Guy Pnini, del Maccabi, insultant un jugador del Hapoel

BarcelonaEl club israelià de bàsquet Maccabi Tel Aviv ha suspès indefinidament, retirat el braçalet de capità i sancionat amb 100.000 xéquels (uns 20.000 euros) al seu jugador Guy Pnini per haver anomenat "nazi" i "fill de puta" a un rival en ple derbi, han informat avui mitjans locals.

"Nazi alemany", "escombraria", "tant de bo es mori el teu pare" o "a veure si desenvolupes un tumor cerebral" van ser algunes de les perles amb les que Pnini va obsequiar en hebreu diumenge passat al jugador suec del Hapoel Tel Aviv Jonathan Skjöldebrand. Segons les imatges captades per les càmeres de televisió d'un canal local d'esports, Skjöldebrand va romandre impassible als insults, que van ser desvetllats amb l'ajuda d'un expert en lectura de llavis.

Pnini, que lliurarà els diners a un organització caritativa, va trencar a plorar davant la premsa en mostrar les seves "sinceres disculpes" al pivot suec i la seva família, el Maccabi, als aficionats i "sobretot" a la seva pròpia família, per haver banalitzat el nazisme quan ell mateix procedeix de supervivents de l'Holocaust.

"Vull disculpar-me des del més profund del meu cor per les dures paraules que van ser dites en el derbi (...) Faré tot el possible per corregir aquest error, tant per la vergonya que he causat al club com pels que he ferit" , va declarar. L'entrenador de l'equip, David Blatt, va subratllar ahir després d'un entrenament que "Guy ha creuat una frontera" i "és conscient que s'ha equivocat".

stats