NBA
Esports Bàsquet 11/02/2012

L'inversemblant cas de Jeremy Lin sacseja la NBA

El jugador d'origen taiwanès que dorm al sofà de casa del seu germà i que cobra el salari mínim anota 38 punts contra els Lakers de Pau Gasol (92-85)

àlex Gozalbo
1 min
Jeremy Lin supera Pau Gasol

BarcelonaJeremy Lin, un jugador d'origen taiwanès que dorm al sofà de casa del seu germà i que cobra el salari mínim, s'ha convertit en la sensació de la NBA. El base, que en els últims quatre partits té una mitjana de 28,5 punts, ha sumat 38 punts contra els Lakers de Pau Gasol, que han sortit escaldats del Madison Square Garden (92-85).

L'aler pivot català ha sumat 16 punts i 10 rebots, però la seva actuació ha quedat a l'ombra de Jeremy Lin, que s'ha desfet una i una altra vegada de Derek Fisher i Steve Blake. El jugador ha passat en una setmana de ser un autèntic desconegut a convertir-se en tot un fenomen mediàtic a la NBA.

Lin, que mai abans havia sumat 10 punts en un partit de la NBA, s'ha convertit de la nit al dia en un gran anotador, liderant uns New York Knicks que amb ell com a base titular sumen ja quatre victòries consecutives. El jugador, format a la Universitat de Harvard, passa ja dels 135.000 seguidors a Twitter.

En alguns dels altres partits de la matinada, els Minnesota Timberwolves de Ricky Rubio (10 punts i 8 assistències) han perdut contra els Dallas Mavericks (97-104) i els Memphis Grizzlies de Marc Gasol (15 punts i 7 rebots) s'han imposat als Indiana Pacers (98-92).

stats