Esports Bàsquet 17/01/2015

El Joventut serà cap de sèrie a la Copa del Rei (75-64)

El Bàsquet Sevilla no ha sigut rival per als verd-i-negres

Tariq Kirksay protegeix la pilota davant Derrick Byars

BadalonaEl Fiatc Joventut tornarà per la porta gran a la Copa del Rei, com a cap de sèrie en el sorteig de dilluns, després de guanyar (75-64) el cuer, el Bàsquet Sevilla. Els verd-i-negres han trigar a entrar en el partit però n'hi ha hagut prou que agafessin una renda d'11 punts en el segon quart (32-21, min 17) per gestionar tranquil·lament la resta del partit amb Miralles, Ventura i Mallet com a jugadors més encertats.

El partit s'ha jugat amb només dos àrbitres a 4 minuts 20 segons del final del tercer quart perquè l'àrbitre principal, Juan Carlos Arteaga, ha hagut d'abandonar el partit a causa d'un mareig. Ha començat millor el Sevilla de la mà de Willy Hernangómez (2-7, min 4) davant un Fiatc Joventut molt espès en atac i amb problemes en el rebot defensiu en què només ha funcionat Albert Miralles.

Els bases Hannah i Mallet han reactivat l'equip amb dos triples al final del quart (23-17). Els locals han trigat quatre minuts i mig a anotar la seva primera cistella del segon període, i això ha permès a l'equip sevillà reduir l'avantatge (23-21, min 13). Un parcial de 9-0 ha significat la fi de la resistència sevillana (32-21, min 17) i ha provocat que apareguessin sobre la pista tots els mals del cuer.

Els triples de Mallet –11 punts al descans– i Ventura han mantengut còmodament la Penya a dalt en el marcador (38-28, min 20). Una cistella més un tir addicional de Sergi Vidal després de recórrer tota la pista en 4 segons ha deixat el marcador al descans en 40-30 i la desesperació a la cara de l'entrenador de l'equip sevillà, Scott Roth.

Savané i Kirksay han portat l'equip fins als 14 punts de diferència en el tercer quart (48-34, min 24), mentre que per als sevillans cada jugador ha fet la guerra pel seu compte, i han destacat només Porzingis, que ha posat l'espectacle amb una gran esmaixada, i Byars.

Una cistella d'Álex Suárez ha situat els badalonins en la seva màxima diferència (63-45, min 33). Els locals, però, s'han relaxat uns minuts i el Sevilla ha aconseguit reduir la diferència a 9 punts (69-60, min 37). El conjunt de Salva Maldonado ha sabut gestionar els darrers atacs i ha tancat el partit amb un clar 75-64.