Bàsquet
Esports Bàsquet 13/08/2012

L'Assignia Manresa comença la pretemporada

Els del Bages tornen als entrenaments després de reforçar-se amb sis cares noves aquest estiu. La baixa més destacada és la de Román Montañez. L'equip debutarà a l'ACB contra el Blusens Monbus a finals de setembre

M. Molina
2 min
Alex Hernández, nou jugador de l'Assignia Manresa, passa la revisió mèdica en el primer dia de pretemporada @ASSIGNIAMANRESA

BarcelonaL'Assignia Manresa ha començat aquest dilluns la pretemporada. El conjunt del Bages, amb sis cares noves, ha iniciat el treball d'estiu amb les habituals revisions mèdiques. Els de Jaume Ponsarnau tindran un mes i mig per preparar-se abans de l'inici de l'ACB, a finals de setembre, a la pista del Blusens Monbus.

Els del Bages s'han reforçat aquest estiu amb la incorporació de dos alers (el búlgar Aleksander Yanev i el nord-americà Troy DeVries), un aler pivot (el nord-americà Charles Ramsdell), dos pivots (el canari Oliver Arteaga i el danès Rasmus Larsen) i un base (el berguedà Salva Arco).

Aquests jugadors serviran per cobrir les absències de set basquetbolistes: els alers Sergiy Gladir, Micah Downs i Justin Doellman; els pivots Johan Kody, Kieron Achara i Igor Ibaka, i l'escorta Román Montañez.

Sense Montañez

De fet, la baixa més destacada és la d'aquest últim jugador. Montañez es va formar a les categories inferiors del club manresà i va debutar la temporada 1997-98, precisament quan el Bàsquet Manresa (aleshores TDK Manresa) va guanyar l'ACB. Després de tres temporades vestint la samarreta vermella, va jugar al Valladolid, Bilbao i Girona. La temporada 2008-09 va tornar a casa, on va passar a ser –al cap de poc– capità de l'equip.

La intenció del Manresa era que Montañez continués al club, amb un nou contracte d'acord amb la situació econòmica actual. Però no hi ha hagut entesa entre les dues parts i el jugador, de 33 anys, buscarà fortuna en un altre club.

Les incorporacions:

Aleksander Yanev: L'aler búlgar de 22 anys i 2,03 metres prové del Cherno More de Bulgària, on ha sigut el jugador més destacat de la seva lliga. La temporada 2011-12 l'ha acabat amb 17 punts i 9 rebots per partit.

Troy DeVries: L'aler americà (1,92 m, 30 anys) ve d'anotar 19 punts per partit a les files del Melilla (LEB Or) i, després d'una breu experiència a Màlaga, ara arriba a Manresa per ser un dels referents de l'equip.

Charles Ramsdell: L'aler pivot nord-americà (2,08 m, 27 anys) amb passaport de Madagascar arriba procedent del Lleida Basquetbol de la lliga LEB Or. La temporada passada va anotar 12,2 punts i va capturar 4,8 rebots per partit.

Oliver Arteaga: El pivot de Santa Cruz de Tenerife fitxa per dues temporades amb l'Assignia, més una d'opcional. Arteaga, de 2,09 m i 29 anys, ha jugat l'última temporada a Menorca, on ha sigut el pivot més destacat de LEB Or.

Rasmus Larsen: És un pivot danès de 2,12 metres, un dels jugadors europeus amb més projecció de la generació del 1994. Serà el 5è pivot de l'Assignia i ara es busca una cessió per a Oriola.

Salva Arco: El berguedà signa per l'Assignia Manresa, el club on es va formar, per una temporada més una d'opcional. L'última temporada a Melilla (LEB Or) ha destacat amb 13,5 punts i 3 assistències per partit.

stats