LeBron James força el setè partit contra Boston (109-99)

El líder dels Cavaliers evita l'eliminació i lluitarà diumenge per disputar les finals de la NBA

Gonzalo Romero
Lebron James durant el sisè partit contra els Celtics

BarcelonaEls Cleveland Cavaliers volen tornar a la final de la NBA. No són el millor equip, ni tenen el millor cinc inicial, però volen ser-hi. La trajectòria guanyadora dels últims anys i la presència de LeBron James són arguments suficients per creure en la classificació. S'ha de fer o, com deia l'eslògan de la samarreta oficial de la franquícia, 'Whatever it takes'. El mantra ha valgut aquesta matinada una victòria que força el setè i definitiu partit contra els Boston Celtics (109-99).

Una vida més a càrrec de LeBron James. La seva exhibició ha sigut aclaparadora en un nou partit amb format 'win or go home'. Un més. Acostumat a moure's entre números de llegenda, el nord-americà ha fet un pas endavant amb una carta personal de 46 punts, 11 rebots i 9 assistències. Els 46 punts són el seu rècord personal en partits d'eliminació. En els últims set anys n'ha disputat 14: només en un ha sumat menys de 30 punts (27), ha signat tres triples dobles i ha superat la barrera dels 40 punts en sis ocasions.

Té la millor mitjana de la història en aquests escenaris a tot o res. Els seus 34,1 punts superen els 31,3 de Michael Jordan, els 31,2 de Kyrie Irving i els registres de Wilt Chamberlain (31,1). La seva versió de superheroi no ha tingut rival, i encara menys uns Celtics excessivament erràtics. Només l'estrella interina Terry Rozier (28 punts) i Jaylen Brown (27) han estat a l'altura de l'escenari. Especialment el base, constant durant tot el partit. Brown ha sumat més de la meitat de la seva anotació (14) durant el primer quart.

Ni Al Horford (6 punts) ni Aron Baynes (0) ni fins i tot Jayson Tatum (15, amb percentatges molt grisos) han ajudat en la faceta ofensiva. Les moltes pèrdues de pilota i la gestió dels últims minuts han rematat un mal partit col·lectiu. Els Cavs han marcat el tempo de l'enfrontament a base de cops ben seleccionats. Amb un marge de només 7 punts i quan faltaven tres minuts, LeBron James ha fet dos triples i un 2+1 de manera consecutiva decisius. Gairebé no s'ha notat l'absència de Kevin Love per un cop al cap durant més de 30 minuts.

L'aportació de secundaris com George Hill (20 punts) i Jeff Green (14) ha repartit responsabilitats entre la plantilla, cada vegada més endollada. Pocs elements, però ben entonat. El rendiment, el present de l'equip, els permet tenir l'opció de classificar-se per a les finals al TD Garden. És el gran fortí d'aquests 'play-off'. El balanç 10-0 contra LeBron James.