BÀSQUET - EUROLLIGA
Esports Bàsquet 13/10/2017

L’energia s’instal·la al Palau Blaugrana

L’actitud i el ritme del Barça Lassa deixen el Panathinaikòs sense arguments (98-71)

i
Phil Pressey, base del Barça Lassa, controla la pilota i l’allunya de James Gist, pivot del Panathinaikòs.

BarcelonaEl Barça Lassa va passar per sobre del Panathinaikòs en l’estrena de l’Eurolliga al Palau Blaugrana (98-71). L’equip de Sito Alonso va accentuar dues de les característiques que el seu entrenador considera innegociables: l’actitud i el ritme de joc. La victòria va deixar un grapat de protagonistes. Des de Kevin Seraphin, que va dominar la pintura amb 24 punts i 9 rebots, fins a Phil Pressey, que va liderar un parcial clau dels locals; Thomas Heurtel, que va acabar amb 10 punts i 9 rebots; Adrien Moerman, que va sumar 16 punts i 11 rebots, o Pierre Oriola, que va debutar amb bon peu a la competició. També es va estrenar el jove Marc Garcia, que en va tenir prou amb 74 segons per anotar 5 punts.

El Panathinaikòs, que va trigar 25 minuts a anotar un triple i que va fallar 12 dels 27 tirs lliures que va intentar, es va quedar sense forces contra un rival amb molta més energia que va saber connectar molt bé amb els aficionats. L’equip de Xavi Pascual va jugar molt millor amb Nikos Pappas que amb Nick Calathes.

El Panathinaikòs, un equip que, tot i els canvis d’aquest estiu, té un esquema de joc i una estructura de plantilla més semblant a les de la temporada passada, va dominar el ritme en els primers minuts de partit. El Barça Lassa va aconseguir reaccionar gràcies a una major activitat defensiva que li va permetre accelerar les possessions. El canvi de dinàmica va provocar que l’equip blaugrana es construís una renda de nou punts contra un rival que va fallar els vuit triples que va intentar durant la primera meitat. Els baixos percentatges de tir van impedir, però, una renda local superior al descans (40-35).

La posada en escena del Barça Lassa a l’inici del tercer quart va ser brillant. Pressey va accelerar el joc i l’equip blaugrana es va apuntar un parcial d’11-0 que va obrir la primera escletxa important en el marcador (51-35). El Panathinaikòs només va respirar quan el conjunt culer va acumular massa faltes personals, cosa que li va restar continuïtat en defensa. Tot i els intents tàctics de Xavi Pascual, que va sacsejar la seva pissarra per alterar la defensa de l’equip grec, els visitants mai es van sentir autoritzats per discutir el triomf a uns locals que van jugar amb molta confiança. Cada jugador del Barça Lassa va saber trobar el seu moment de protagonisme en una victòria molt global.

Sanders, amb una lesió al canell

El Palau Blaugrana tornarà demà a acollir un partit, ja que el Barça Lassa rep el Monbus Obradoiro. Rakim Sanders, que es va perdre el duel d’Eurolliga per una lesió al canell, tornarà a ser baixa. El club ha inscrit Ante Tomic, que ahir va reaparèixer, en el seu lloc.

Girona homenatja avui Ramon Sitjà

Després de debutar a l’Eurocup amb victòria contra el Lointek Gernika, l’Spar Citylift Girona aprofitarà el partit d’avui (19 hores) contra l’Star Center Uni Ferrol per recordar a Fontajau Ramon Sitjà, mort diumenge passat als 93 anys. El club s’ha volgut sumar als actes que s’estan fent en record de l’introductor del minibàsquet i fundador del Sant Josep l’any 1962. El juny del 2016 el bàsquet gironí li va retre homenatge posant el seu nom al pavelló de Sant Josep. El Cadí La Seu, per la seva banda, rep el Perfumerías Avenida (19.45 hores). El sorprenent Snatt’s Femení Sant Adrià, que acumula dues victòries en tres jornades, demà (12 hores) juga contra el Nissan Al-Qázeres Extremadura.