Esports Bàsquet 01/04/2012

El Fiatc Joventut suma un triomf vital per assegurar la permanència (83-73)

Els homes de Salva Maldonado superen el cuer, el Blancos de Rueda Valladolid, i s'adjudiquen el dotzè triomf de la temporada

Van Lacke defensa Isaac López

BadalonaEl Fiatc Mutua Joventut ha sumat aquest diumenge el 12è triomf de la temporada després de sueprar per 83-73 el Blancos de Rueda Valladolid, que actualment és el cuer de la competició amb tan sols sis victòries.

El matx s'ha decidit en el darrers dos minuts. Una cistella del visitant Robinson ha situat el 73-71 en el marcador, però des de la línia de tir lliure Van Lacke i Pooh Jeter han sentenciat. El base americà, que es va mostrar molest amb la Penya per no deixar-lo anar al funeral de la seva tieta, ha acabat amb 12 punts i ha vist com abans de l'inici del matx s'ha fet un minut de silenci en memòria del seu familiar desaparegut.

La Penya, tot i patir, sempre ha anat per davant i al primer quart ha marxat amb tres punts d'avantatge (19-16), que al descans s'han vist reduïts a un punts (36-35). En el tercer quart els catalans han millorat les seves prestacions ofensives i han encarat el darrer quart amb un altre petit avantatge de tres punts, 56-53. Els darrers deu minuts han tingut de tot, des d'emoció fins patiment, però els llançaments des de l'exterior de Jelínek i Barton i l'encert des del tir lliure han deixat el triomf a casa.

Amb aquest triomf el Fiatc Joventut es queda amb un balanç de 12 triomfs i 15 derrotes i deixa els llocs de descens a l'Adecco Or a cinc partits, ja que l'Estudiantes ha perdut aquest diumenge i segueix amb només set triomfs.