BÀSQUET - NBA

Marc Gasol, l'heroi que decideix el triomf dels Grizzlies

El català és el protagonista de la jugada polèmica del partit i de l'última cistella que dóna el triomf al seu equip en l'últim segon

El pivot català Marc Gasol s'ha erigit de nou com la gran figura dels Grizzlies de Memphis ja que ha estat el líder encistellador i a més ha aconseguit la cistella que ha trencat l'empat en el marcador a falta d'una dècima de segon del final del temps reglamentari. Així, el seu equip ha guanyat a domicili 100-102 els Rockets de Houston.

Gasol s'ha convertit en el jugador que no només ha mantingut els Grizzlies en el partit sinó que al final els hi ha donat la victòria en el duel entre els dos equips que es disputaven el liderat de la Divisió Sud-oest. Abans de la cistella de Gasol, hi ha hagut la jugada polèmica del partit que hauria pogut suposar el triomf dels Rockets i també ha tingut com a protagonista Gasol. El jugador català ha posat un tap per aturar la penetració de l'escorta James Harden, amb 6,4 segons per al final que els jugadors de l'equip local han considerat que la seva acció havia estat mereixedora de personal.

Els àrbitres, que han estat escridassats quan s'han retirat del camp i (ho han fet acompanyats per la policia), no han vist igual l'acció i han deixat seguir el joc, fet que ha permès els Grizzlies tenir l'última possessió de pilota que Gasol ha aprofitat a la perfecció.

Gasol ha aportat 21 punts i ha encapçalat una llista de cinc jugadors dels Grizzlies que han aconseguit nombres de dos dígits i un 51% d'encert en els tirs de camp, encara que només un 35% de triples. El jugador de Sant Boi ha disputat 34 minuts en què ha anotat 10 de 24 tirs de camp, ha fallat un intent de triple, i ha encertat 1 de 2 des de la línia de personal. Gasol també ha tingut presència en el joc interior defensiu ja que ha capturat set rebots, ha repartit sis assistències, ha posat un tap i ha perdut dues pilotes.

La victòria deixa els Grizzlies amb la sisena victòria en els últims 10 partits disputats.