BÀSQUET
Esports Bàsquet 24/09/2011

Marc Gasol no descarta tornar a jugar al Barça Regal

El jugador de Sant Boi comenta que li agradaria tornar al Barça Regal en cas que el locaut a l'NBA s'allargui i la temporada NBA no es disputi

David R. Jover
2 min
Marc Gasol.

Barcelona"Vaig començar a jugar a bàsquet allà, al Barça, quan tenia 13 anys. Els meus amics, Navarro i Sada, són amics de tota la vida. És com casa meva, per tant potser seria la primera opció, sí", ha comentat Gasol en un acte publicitari qüestionat sobre si el seu retorn a la disciplina blaugrana és possible.

I és que en cas que es concretés, sempre que el locaut s'allargui i la temporada 2011/2012 de l'NBA no es disputi, seria la tercera etapa de Marc Gasol al Barça Regal. Primer va passar per les categories inferiors del club i l'equip EBA. Després, al 2001, va marxar a Memphis amb tan sols 16 anys per estar al costat del seu germà Pau en els seus inicis a l'NBA. Més tard, al 2003, va tornar a Barcelona per jugar al primer equip amb Svetislav Pesic.

De no jugar a ser MVP

En aquesta segona etapa, del 2003 al 2006, no va tenir gaire sort. Per culpa de les lesions, la competència en la posició de pivot i la poca confiança rebuda per part dels entrenadors van fer que del 2006 al 2008 marxés a Girona. Al ja desaparegut Akasvayu Girona, amb Pesic i Pedro Martínez a la banqueta, va convertir-se en el millor pivot de la Lliga ACB sent escollit l'MVP de la Lliga Regular el 2008.

Triomfant a l'NBA

Després de ser nomenat el millor pivot nacional va decidir fer el gran salt. Va marxar als Memphis Grizzlies amb un contracte garantit de tres temporades, on s'ha convertit en un dels pivots més cotitzats de la competició. Ara, per culpa de la falta d'acord entre sindicat i patronal, la temporada NBA no se sap si començarà al novembre i Marc Gasol no té contracte garantit ni tampoc pot negociar amb els equips interessats en els seus serveis.

A dia d'avui, doncs, Marc Gasol és agent lliure i podria signar amb qualsevol equip europeu. El Barça, però, és la seva primera opció en cas que la temporada NBA no es dugui a terme.

stats