NBA
Esports Bàsquet 26/12/2011

El Bulls derroten els Lakers a l'Staples en el debut de Pau Gasol aquesta temporada

Pau Gasol ha anotat 14 punts en la derrota dels Lakers a casa davant d'uns Bulls que perdien per sis punts a manca d'un minut.

Gasol, durant el partit del dia de Nadal amb els Bulls

BarcelonaMal inici de temporada dels Lakers de Pau Gasol. L'equip del català ha vist com en la primera jornada de la NBA els Chicago Bulls aixecaven una diferència de sis punts per imposar-se per 87-88. El pivot català ha sumat14 punts, però no s'ha mostrat massa encertat en atac, en fallar 8 de 14 en tirs de camp. Derrick Rose s'ha convertit en el protagonista del partit en fer la cistella definitiva a manca de 4 segons, cistella que donava als Bulls el triomf a l'Staples. Rose ha acabat el partit amb 22 punts.

La temporada de la NBA, que s'ha endarrerit fins el dia de Nadal per culpa del locaut, va començar amb un preciós partit a Nova York, on els Knicks van superar els Celtics (106-104) amb una gran actuació de Carmelo Anthony. Altres partits destacats del primer dia són els triomf dels nous Clippers de Chris Paul i Blake Griffin sobre els Golden State Warriors (86-105) i la derrota dels vigents campions, els Dallas Mavericks, amb els Miami Heat en la revenja de la darrera final (105-94). James i Wade han liderat a l'equip de Florida.

Ibaka no anota

A Oklahoma City, els Thunder han superat els Orlando Magic per 97-89 gràcies a una gran defensa sobre Dwight Howard, que només ha pogut fer 11 punts. Kevin Durant, a la banda local, ha estat decisiu amb 30 punts. L'ex del Manresa Serge Ibaka, de la seva banda, ha jugat 23 minuts però s'ha quedat sense anotar. Ha recollit sis rebots. Precisament Oklahoma serà el rival dels Minnesota Timberwolves la propera matinada, en el partit en què Ricky Rubio debutarà en l'NBA.