NBA
Esports Bàsquet 04/02/2012

Nit de triomfs per a Pau Gasol i Ricky Rubio; i derrota per a Marc Gasol

Els Lakers s'imposem als Nuggets a domicili (89-93) i els Wolves superen els Nets a la seva pista (105-108), mentre els Grizzlies cauen contra els Thunder (101-94)

Pau Gasol (Lakers) lluita amb Timofey Mozgov (Nuggets)

BarcelonaLa balança dels triomfs s'ha inclinat aquesta vegada més per als jugadors catalans que la de les derrotes, després que Pau Gasol i Ricky Rubio guanyessin els partits que van disputar amb els seus respectius equips, mentre que la derrota va ser per al pivot Marc Gasol, malgrat jugar un gran partit.

El germà més gran dels Gasol va reivindicar la seva condició de jugador complet i amb una doble figura va ajudar els Lakers de Los Angeles a guanyar de visitant per 89-93 els Nuggets Denver.

Gasol va estar intractable sota la cistella en aportar 13 punts i 17 rebots –la seva millor marca de la temporada–, que van deixar els Lakers amb el primer triomf al començament de la gira de sis partits fora del seu camp.

El jugador de Sant Boi, que va aconseguir el seu dotzè doble-doble de la temporada, va disputar 36 minuts per anotar 5 de 10 trets de camp i 3-4 des de la línia de personal, 14 dels 17 rebots van ser defensius, va repartir quatre assistències i va fer un tap.

Ricky Rubio també va aportar un doble-doble, i va ajudar els Timberwolves de Minnesota a guanyar a domicili 105-108 els Nets de Nova Jersey. El base del Masnou va anotar 10 punts i va repartir 10 assistències en un altre bona tasca de direcció de l'atac de l'equip, que també va estendre a la defensa.

Rubio, que va arribar a la desena doble figura d'aquesta temporada, va empatar la seva millor marca en recuperacions de pilota en aconseguir sis, i va capturar quatre rebots en el duel que va mantenir amb el base estrella dels Nets, Deron Williams, que al final no va poder ser factor guanyador per al seu equip.

El base principiant espanyol va disputar 38 minuts en què va anotar 3 de 8 trets de camp, inclosos 2 de 3 triples, i 2-2 des de la línia de personal.

Els Grizzlies van perdre davant els Thunder d'Oklahoma City (101-94) malgrat la gran tasca realitzada per Marc Gasol, que va anotar 24 punts, i va jugar 38 minuts en què va mostrar una vegada més la seva eficàcia en els trets a cistella en anotar 9 de 12 i va estar perfecte 6 de 6 des de la línia de personal, va capturar vuit rebots, inclosos sis que van ser defensius, va fer dos taps, va repartir tres assistències i va recuperar una pilota.