BÀSQUET

“No val guanyar de qualsevol manera”

Els equips inferiors de la Penya combinen la competició amb l’exigència de formar els jugadors

Aliè als problemes econòmics i esportius que han fet trontollar el club i el primer equip durant bona part de la temporada, el planter de la Penya segueix el seu camí habitual. El conjunt júnior, per exemple, acumula dos èxits importants: la victòria al Torneig de l’Hospitalet i el títol al Campionat de Catalunya. El seu entrenador és Dani Miret, un dels tècnics de formació més ben valorats. “Aquest grup té un futur important. És una generació que treballa bé. Com a entrenador no m’he hagut de preocupar d’anar al darrere dels jugadors com si fossin nens. Part de la seva formació és entendre el que comporta ser un jugador professional i això aquests jugadors ja ho porten a l’ADN. Ells tenen moltes ganes i posen el nivell de treball molt alt en el dia a dia perquè entenen que és el camí. La competició ens pot sortir millor o pitjor, però els deures els estem fent”, explica a l’ARA.

Miret considera essencial que el club tingui clars els criteris per valorar la feina que es fa als equips de formació. “El club ens dona suport i no val guanyar partits de qualsevol manera. L’objectiu és que els jugadors millorin. Jugar finals no et serveix de res si no vas complint aquests objectius. Si l’Arnau Parrado fa 30 punts, però els fa de la mateixa manera... no anem bé”, recorda.

Tot i estar en edat júnior, Arturs Zagars i Joel Parra han tingut minuts amb el primer equip del Divina Seguros Joventut aquesta temporada. Les promeses del club badaloní, però, no sempre comparteixen el mateix itinerari. “Els objectius que els jugadors han de tenir han de ser independents amb si estan al vinculat de l’Arenys, al júnior de la Penya o al primer equip. Viure un any de manera doble els enriqueix. Entrenar amb el primer equip i olorar un vestidor sènior és un pas previ, un extra si el jugador és intel·ligent i ho introdueix en el seu procés de formació”, diu l’entrenador, que s’ha acostumat a trobar-se el Barça Lassa del seu amic Marc Calderon com a rival en moltes de les finals que ha de disputar. “Tenim la sort que a Catalunya hi ha molta competitivitat i això ens permet disputar molts partits competits durant tota la temporada”, opina.

El Joventut, el Barça Lassa i el Basket Almeda disputaran el Campionat d’Espanya de clubs júnior, que enguany es disputarà del 6 al 12 de maig a Badajoz. “La generació del 2000 és molt forta i els clubs rivals han fitxat jugadors molt potents, però s’ha de veure si la seva evolució és la correcta i acaben arribant als primers equips. En algunes categories ens costa mantenir-nos a dalt, però no renunciarem al nostre estil”, adverteix.

L’equip júnior de la Penya, a més, disputarà d’aquí uns dies la fase final de l’Eurolliga a Belgrad. “És una motivació molt gran per a uns jugadors que acaben una etapa. Una cosa així la recordes sempre. La Penya no ens transmet cap pressió de guanyar sinó de preparar-nos bé”, reconeix el tècnic.

El Barça rep el MoraBanc Andorra

El primer equip del Divina Seguros Joventut descansa aquest cap de setmana. El Barça Lassa, per la seva banda, rep aquest dissabte el MoraBanc Andorra (19 hores, #0). Quatre dies després de superar-lo a la final de la Lliga Nacional Catalana ACB a Reus, l’equip blaugrana vol repetir victòria.

Més continguts de