NBA
Esports Bàsquet 04/10/2011

Nova reunió a la NBA sense solucions al locaut

Si aquesta setmana els propietaris dels clubs i el sindicat de jugadors no es posen d'acord, la temporada regular segur que no podrà començar al novembre com sempre

Efe
3 min
David Stern.

BarcelonaLa reunió de treball mantinguda avui a Nova York entre els propietaris dels equips i el sindicat de jugadors va concloure sense haver aconseguit cap avanç en les negociacions d'un nou conveni i amb l'amenaça que si no hi ha un acord en els pròxims dies la temporada regular no podrà començar.

L'encarregat de parlar sobre els fets en la reunió celebrada a Nova York va ser el vicecomissionat de la NBA, Adam Silver, que va admetre que no s'havia aconseguit cap avenç ni hi va haver predisposició perquè això succeís.

"La reunió en realitat va ser més de cara a preparar la de demà, dimarts, en la qual estaran al complet els grups de treball per ambdues parts, que inclou el comitè de relacions laborals amb 10 propietaris d'equips, el director executiu del sindicat de jugadors, Billy Hunter, un grup important d'aquests ", va explicar Silver.

Encara que, les parts asseguren que s'han fet avenços, aquests no són significatius ni importants per apropar-se a un consens en la recerca de la signatura d'un nou conveni col·lectiu.

"Sempre que ens reunim pensem que és una cosa productiu perquè ens permet aclarir a un més els punts que encara separen les parts", va argumentar Silver.

Per la seva banda, Hunter assumeix que si s'arriba a un acord a mitjans d'aquesta setmana encara es podria salvar l'inici de la temporada regular l'1 de novembre, el greu problema és que cap de les parts ofereixen els canvis que seran necessaris per acostar posicions.

"Cada part entén perfectament el que passa avui dia i el que està en joc", va destacar Silver, seguint la mateixa línia que el comissionat de la NBA, David Stern, que també va acudir a la reunió d'avui.

Silver va reiterar que l'únic que podien dir de nou és que el temps s'esgota i estaven ja molt a prop de donar l'ordre de cancel·lació de les primers partits de la temporada regular.

Al costat de Stern, Silver i Hunter, en la reunió d'avui també han assistit el president del sindicat de jugadors, el base Derek Fisher, de Los Angeles Lakers, l'aler Paul Pierce, dels Celtics de Boston, i l'amo dels Timberwolves de Minnesota, Glen Taylor.

"Estem preocupats pel calendari i sabem que les nostres esquenes estan contra la paret pel que fa als partits de la temporada regular i les conseqüències que es poden generar", va declarar Fisher. "Però també hem de ser respectuosos amb el procés i no precipitar-nos".

Fisher va dir que en joc estaven moltes coses amb massa ramificacions, com correspón a un gran acord que estarà en vigor molts anys.

Això és el mateix que han demanat per carta als jugadors sis dels agents més importants que porten els seus interessos, que els han indicat que no acceptin res fins que no estigui ben estudiat, perquè el que ofereixen fins ara els amos els perjudica del tot.

La reunió de dimarts marca el nou punt de partida en el conflicte laboral que dura des del passat 1 de juliol i que ha obligat a cancel·lar els camps d'entrenament que haurien d'haver començat avui, així com 43 partits amistosos de la pretemporada.

"Si la reunió de demà dura poc temps és mal senyal, però si s'allarga, llavors podem dir que no és una cosa negativa", va anticipar Stern. "El cor de cada un ha de parlar en la reunió i tant de bo que demà sobre la taula de negociació hagi molts perquè sigui una jornada positiva".

El gran interrogant que sorgeix és com en unes hores canviaran de posició totes les parts si fins ara han estat incapaços no només d'arribar a un acord, sinó d'acostar posicions en els assumptes més conflictius que es debaten en el nou conveni col·lectiu.

A més, si arribés, ningú entendria quina ha estat la finalitat de romandre més de tres mesos amb un tancament patronal i haver estat més de dos anys en converses per decidir un conveni en qüestió d'hores i contra rellotge.

Els agents més poderosos que controlen el mercat dels jugadors de la NBA reiteren en la seva carta als seus clients que els amos i la lliga no han negociat netament des del començament, i han posat com a excusa les pèrdues econòmiques quan en realitat han tingut més ingressos que mai i obtingut més diners per drets de televisió.

stats