EUROLLIGA: FINAL FOUR
Esports Bàsquet 06/05/2011

El Panathinaikòs ja és a la final de l'Eurolliga després de vèncer el Montepaschi (77-69)

El conjunt grec ha superat amb més problemes dels previstos un Siena molt actiu durant la primera meitat.

David R. Jover
Stratos Perperoglou entra a cistella davant el pivot del Montepascchi Kistof Lavrinovic.

Palau Sant JordiEl Panathinaikòs és el primer finalista de la Final Four de Barcelona després de superar el Montepaschi Siena per 77-69. Els homes de Zeljko Obradovic no ho han tingut gens fàcil davant un Siena que durant els primers quinze minuts ha dominat el partit.

Però en el bàsquet tot canvia en un no-res i això és el que ha passat. Els grecs han tret la rauxa i l'orgull i han remuntat encara en el primer temps gràcies a un parcial d'11-2 que ha fet que el Panathinaikòs marxés al descans quatre amunt, 40-36.

A la represa, el ritme d'ambdós ha baixat en excés –només quatre punts en cinc minuts entre tots dos– però quan s'han recuperat la tendència del partit seguia sent la mateixa a favor dels verds (56-47). El Montepaschi ha acusat molt els problemes de faltes dels seus jugadors –Lavrinovic eliminat al 33' i Moss, Stonerook i Rakovic amb quatre faltes– i no s'ha pogut refer ni intentar la remuntada.

Els minuts finals han tingut un dominador clar -Diamantidis tenia el control- i Obradovic ha vist com els seus tornaran a jugar una final dos anys després de la darrera on van sortir-ne campions.

El Montepaschi en canvi veu com és el quart cop que participa en una Final Four i el quart que cau eliminat a les semifinals.