Bàsquet - NBA

Pau Gasol, nou assessor estratègic i ambaixador global del Barça

L'acord tindrà una durada de dos anys

Pau Gasol torna a unir-se al Barça, aquesta vegada des dels despatxos. El jugador català, actualment als Milwaukee Bucks de la NBA, ha arribat a un acord per convertir-se en assessor estratègic, ambaixador global i 'partner' del club blaugrana als Estats Units. El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, i el jugador han presentat aquest dijous a l’Hotel Four Seasons de la ciutat de Miami aquesta aliança, d'una durada de dos anys, que té com a objectiu treballar conjuntament per enfortir la marca Barça.

El Barça, que es troba en un moment d’expansió i consolidació de la seva popularitat en un dels principals mercats estratègics com és el dels EUA, considera que Pau Gasol constitueix un aliat ideal per enfortir la marca del club i per ajudar a obrir noves oportunitats de negoci gràcies al seu prestigi, experiència i xarxa de contactes al país. Una part important d’aquest acord inclou la col·laboració entre la Fundació Barça i la Gasol Foundation per crear i executar programes que avancin en les missions de les dues entitats socials als Estats Units i arreu del món per ajudar els infants més vulnerables.

Gràcies a aquest acord, Pau Gasol uneix la seva marca i imatge a la del Barça en el mercat dels Estats Units i posarà al servei del Club els contactes i les relacions que el jugador ha establert al llarg de la seva trajectòria a la NBA, on ha defensat les samarretes dels Memphis Grizzlies (2001-2008), Los Angeles Lakers (2008-2014), Chicago Bulls (2014-2016), San Antonio Spurs (2006-2019) i actualment,des de principis de març, dels Milwaukee Bucks.

Gasol també exercirà d’assessor estratègic del club, treballant conjuntament amb l’oficina de Nova York que dirigeix Xavier O’Callaghan i amb l’equip directiu del club a Barcelona, utilitzant la seva experiència amb la NBA per fer créixer la influència del Barça i atraure possibles socis empresarials a un dels mercats més grans del món. La seva vinculació amb el club també ajudarà a augmentar la base de fans que el Barça té als Estats Units i que ha crescut considerablement després de dos estius consecutius de gires de pretemporada amb el primer equip.