All Star NBA

Pau Gasol: "Hauria preferit guanyar el partit que el salt"

El gran dels Gasol confessa que l'únic que es va dir amb el seu germà abans de saltar en el partit de les estrelles va ser "per la pilota"

L'aler pivot Pau Gasol ha assegurat la matinada de diumenge a dilluns que hauria preferit guanyar l'All Star abans que endur-se la pilota en el salt inicial, que ha protagonitzat al costat del seu germà, i avui rival, Marc, en un moment històric per al bàsquet català.

El jugador dels Chicago Bulls ha declarat als periodistes després del matx que el salt inicial del partit ha sigut "un moment bonic, els dos hem anat per la pilota i al final, doncs mira, me l'he endut jo. Un moment especial com a germans, com a família, i ha sigut molt divertit", ha dit Pau a la zona mixta després del final de la 64 edició del Partit de les Estrelles de la NBA, que ha guanyat la Conferència Oest per 158-163.

"L'únic que ens vam dir va ser "per la pilota", ha revelat el jugador, que ha afirmat que, encara que no estava nerviós, sí que sentia "il·lusió i emoció" per estar en un escenari com el Madison Square Garden al costat del seu germà. "Hauria preferit guanyar el partit", ha dit.

Gasol ha insistit que, a més de l'espectacularitat que sol acompanyar el cap de setmana de l'All-Star de la NBA, el partit ha acabat sent bonic perquè "ha acabat més competit del que ha començat", i estava "emocionat per tenir el Marc al davant". "Ens hem divertit, però també hem competit, que fa falta en aquest tipus de partits –ha explicat–. Està bé que sigui tot espectacle, però una miqueta de competició i defensa també s'agraeix".

El més gran dels Gasol ha informat que aprofitarà els dos dies que li queden de descans abans de tornar a la temporada per estar amb els seus pares i el seu germà petit, Adrià, als quals gairebé no veu durant aquesta època, per la qual cosa ha preferit passar el cap de setmana de l'All-Star amb ells abans que amb figures del bàsquet.

"Com compartir aquests moments amb la família no hi ha res", ha afegit. Ara, "a seguir, que la vida continua". El jugador nascut a Sant Boi de Llobregat tornarà a entrenar-se per intentar acabar la temporada en una bona posició, perquè després de l'aturada de l'All-Star "el marge d'error és més petit".

Preguntat per si tornarà a enfrontar-se al seu germà Marc en una hipotètica final de la NBA, Gasol ha dit que "seria un somni" que, encara que "no és impossible", és "molt complicat". "No impossible, perquè els dos estem ben situats en la nostra conferència, però a veure què passa, i pas a pas", ha sentenciat.

Pau, de 34 anys, i Marc, de 30, han fet història en el Madison Square Garden en protagonitzar el salt inicial del xoc –en realitat, un salt per a la posteritat– ple d'emoció i simbolisme, ja que era la primera vegada que dos germans aconseguien entrar als quintets titulars del Partit de les Estrelles.