NBA
Esports Bàsquet 11/12/2011

Pau Gasol, moneda de canvi dels Lakers

Els Lakers traspassen Lamar Odom, es retiren de les negociacions per Chris Paul i continuen oferint el jugador català com a moneda de canvi per reestructurar el seu equip

àlex Gozalbo
1 min
Sí: Pau Gasol i Anna Cabré. No: Mariano Rajoy i Baixar al-Assad

BarcelonaEls Lakers s'han retirat de les negociacions per Chris Paul (New Orleans Hornets), però continuen oferint Pau Gasol com a moneda de canvi per reestructurar el seu equip. El jugador català no entra en els plans de Mike Brown, que ara pretén introduir-lo en una nova operació per fer-se amb Dwight Howard (Orlando Magic).

Pau Gasol, que aquest dissabte va reiterar que el seu desig és continuar a Los Angeles, espera notícies mentre s'entrena amb els Lakers, que ja han començat la pretemporada.

Un partit de bàsquet es pot guanyar de moltes maneres i cada entrenador aspira a fer-ho d'una manera diferent. L'estil d'equip que Phil Jackson va dissenyar als Lakers ha servit per disputar tres finals i guanyar dos títols en quatre anys, però no és compatible amb el joc que Mike Brown vol practicar. L'imaginari del primer s'estructura en la lectura dels jugadors sense pilota (el famós triangle ofensiu). El del segon, en la defensa.

És per això que Pau Gasol ha passat de ser un puntal fonamental per a la franquícia de Los Angeles a convertir-se en un esportista prescindible, en moneda de canvi per obtenir jugadors diferents amb els quals iniciar la reconstrucció.

La família Buss ha cedit tot el poder sobre els Lakers a Mike Brown, que ja ha traspassat Lamar Odom als Dallas Mavericks. A canvi aconsegueixen una trade exception que pot facilitar l'arribada de Dwight Howard.

stats