NBA
Esports Bàsquet 23/01/2012

Tercera derrota consecutiva dels Lakers tot i els 33 punts de Kobe Bryant

Gasol fa 10 assistències i captura 8 rebots en la derrota a l'Staples davant dels Indiana Pacers

Efe
3 min
Pau Gasol en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa solidesa i el joc en equip dels Pacers van infligir la tercera derrota seguida a uns Lakers (96-98) que van tornar a gaudir d'un entonat Kobe Bryant però que no van saber aprofitar a Pau Gasol, que es va quedar en 8 punts però que va repartir 10 assistències.

Kobe Bryant va registrar 33 punts, mentre que Pau Gasol va aportar 8 punts (4 / 12 en el tir), 10 assistències i 8 rebots, quedant-se a 2 punts i 2 rebots del cinquè 'triple-doble' de la seva carrera. Gasol però, va fallar el tir que hauria pogut forçar la pròrroga. Per Indiana, que va donar una sensació d'equip més fet i complet que el seu rival, van destacar els 18 punts i vuit rebots de Roy Hibbert i els 15 punts i nou rebots de David West.

És la primera vegada que els Lakers cauen a l'Staples Center després de nou victòries seguides a casa. Fins a sis jugadors dels Pacers van aconseguir dobles dígits en anotació. Després de les dues derrotes seguides rebudes en la seva gira per Florida, els Lakers van sortir a la pista amb un rentat de cara que va implicar una major atenció al joc interior, cosa que Gasol i Bynum van agrair per fer valer els seus centímetres mentre Bryant carburava i veia el cèrcol amb facilitat.

L'equip de Mike Brown, més atent al rebot ofensiu que de costum i amb un bon to defensiu, va aconseguir frenar l'incisiu atac de West i Danny Granger, les principals bases d'Indiana, per acabar el primer quart amb un còmode 27-14.

Els Pacers acusaven la baixa de Hibbert, fora del partit des del minut 5 després de rebre un cop que li va trencar el nas. Però l'absència de centímetres a la zona de l'equip de Frank Vogel va ser substituïda amb un gran encert des del perímetre (46-42) gràcies als reserves Dahntay Jones i George Hill, moments que van coincidir amb el retorn de Hibbert a la pista.

Els californians, tot l'oxigen que va suposar el bon rendiment de Metta World Peace, van baixar el nivell d'intensitat en defensa i un triple sobre la botzina de West va estrènyer les coses al descans (52-49), un presagi del que s'acostava. Un triple de Granger va donar a Indiana el seu primer avantatge des del primer quart i els Pacers van guanyar en confiança. El duel entre Hibbert i Bynum va guanyar sencers i alhora Bryant mantenia el rumb ferm cap a una altra actuació per sobre dels 30 punts i la defensa d'ambdós conjunts s'enduria.

L'activitat de Matt Barnes i els taps de Josh McRoberts, altres notes positives avui per als californians, van mantenir igualada la situació fins que Bryant, amb una suspensió, va avançar als angelins sobre la botzina del final del tercer període (78-77).

Els Pacers van trigar quatre minuts a anotar, un temps que van aprofitar els locals per distanciar lleugerament (84-77) amb un triple de Troy Murphy, però un incisiu Hibbert, que va anotar els seus set primers tirs en la segona meitat, i un triple de Darren Collison anivellar el duel (86-86).

El tram final va destapar les millors essències de Granger i George i va ser testimoni de la desena assistència de Gasol, que va ser aprofitada per Fisher per a un tir de sis metres (94-91). Indiana, tot i que el temps constrenyia, va jugar de forma intel · ligent i va seguir lluitant per la victòria després de cistelles seguides de Hibbert i Collison.

El base d'Indiana va anotar dos tirs lliures i va posar als seus per davant (97-94) obligant a un miracle final per part dels Lakers. Totes les mirades apuntaven a Bryant i aquest, és clar, va prendre la responsabilitat. Sense encert aquesta vegada

stats