Bàsquet
Esports Bàsquet 10/04/2011

El Perfumerías Avenida fa història i guanya l'Eurolliga femenina de bàsquet (59-68)

L'equip de Salamanca, entrenat per Lucas Mondelo, ha superat a la final les grans favorites, l'Spartak de Moscou, i fan història

Alba Torrens celebra el triomf

BarcelonaDes de l'any 1993, en què el Dorna-Godella va guanyar l'Eurolliga femenina, cap equip espanyol havia aconseguit aquesta fita. Ni tan sols el Ros Casares, el dominador espanyol en els darrers temps. L'equip valencià ha acabat en el quart lloc, perdent el tercer lloc contra les amfitriones, l'Ekaterinburg per 64-52.

El Perfumerías ha fet un partit molt seriós, sobretot en defensa, l'aspecte en què més incideix Lucas Mondelo a les seves jugadores. En el primer quart han aconseguit deixar l'Spartak en tan sols vuit punts, privant Epifaniya Prints d'anotar. L'americana acumulava més de 16 punts per matx en tota la competició.

De la defensa s'ha passat a l'atac al segon quart on, de la mà de Sancho Lyttle i de la catalana Sílvia Domínguez, el Salamanca ha aconseguit anar-se'n en el marcador i marxar al descans vuit punts amunt, 22-30. A la represa, el Perfumerías ha seguit jugant de manera molt seriosa i ha cuidat molt bé les transicions defensives a partir de certes penetracions de l'americana Sue Bird. Això ha fet que a l'inici del darrer quart l'avantatge de les de Mondelo fos de dotze punts, 38-50.

En el darrer quart les de Salamanca s'han dedicat a mantenir la renda i no s'han posat en cap moment nervioses, i això les ha fet campiones d'Europa per primer cop en la seva història.