Copa del Rei ACB 2012
Esports Bàsquet 19/02/2012

Barça i Madrid es disputen l'hegemonia de la Copa del Rei al Palau Sant Jordi

Els dos eterns rivals juguen aquest diumenge (18 hores, Esport 3 i Teledeporte) una final d'un trofeu que tots dos equips han guanyat en 22 ocasions

àlex Gozalbo
1 min
Fran Vázquez i Joan Carles Navarro

BarcelonaDes que la Copa del Rei es juga amb el format actual, cap equip ha guanyat la competició en tres anys consecutius. L'última vegada que es va veure una fita així va ser l'any 1983. El Barça Regal, que es va desfer del Caja Laboral (66-57), ho intentarà aquest diumenge (18 hores, Esport 3 i Teledeporte) en una final contra el Reial Madrid, que va superar el Banca Cívica (92-84) en què hi ha en joc l'hegemonia d'un trofeu que tots dos equips han guanyat en 22 ocasions.

Condemnats a disputar-se gairebé tots els títols importants, Barça i Madrid es veuran les cares per tercer any seguit en una final que en les dues últimes edicions, jugades a Bilbao i Madrid, va tenir color blaugrana. Ettore Messina no va poder amb Xavi Pascual i ara serà Pablo Laso qui ho intenti.

La final de la Copa del Rei es juga a Barcelona per tercera vegada en la història i en els dos precedents la victòria va ser per al Reial Madrid, que aquesta tarda buscarà un títol que no guanya des de fa 19 anys.

L'únic precedent entre Barça i Madrid d'aquesta temporada data del 4 de gener, quan l'equip que entrena Pablo Laso es va imposar per 78-74 en un duel sense l'escorta Joan Carles Navarro.

Els dos entrenadors tenen clar on s'amaga la clau per endur-se el títol que hi ha en joc al Palau Sant Jordi. Tant Xavi Pascual com Pablo Laso aposten per la defensa, però mentre el Barça és un equip reactiu, que deixa al rival iniciar els moviments segons el pla previst i després el desactiva, el Reial Madrid arrisca més i convida el contrincant a executar una opció diferent a la que tenia en ment.

stats