Bàsquet
Esports Bàsquet 09/04/2011

Un Regal Barça tocat anímicament visita la pista d'un Reial Madrid crescut per la classificació europea

L'eliminació de l'Eurolliga a mans del Panathinaikòs ha passat factura a l'equip de Xavi Pascual, que a més no podrà comptar amb Joan Carles Navarro pel clàssic

Martí Molina
1 min
Joan Carles Navarro, en una acció del Barça-Panathinaikos

BarcelonaDels últims 12 partits disputats entre el Regal Barça i el Reial Madrid, 11 han acabat amb victòria blaugrana. I l'única derrota, ara fa un any, en el segon partit dels quarts de final de l'Eurolliga, va ser pràcticament intranscendent. Però les estadístiques, escandalosament favorables als blaugranes, tindran poca importància al partit d'avui (18 h).

El Regal Barça arriba a aquest partit com a líder de l'ACB, però tocat anímicament. Els de Xavi Pascual, eliminats de l'Eurolliga a mans del Panathinaikòs, arriben després de perdre a casa contra el Bilbao Basket en partit de lliga. L'equip ha perdut la fluïdesa de joc que el caracteritzava a l'inici del campionat, i a més, no podrà comptar amb Joan Carles Navarro, que no s'ha recuperat a temps de la lesió muscular a la cama esquerra.

Tot el contrari del Madrid. Després de canviar d'entrenador, ara fa un mes -Messina va dimitir-, Molin s'ha fet càrrec de l'equip. Els blancs s'han situat a només una victòria dels blaugranes i 15 anys després han aconseguit el bitllet per la final four -curiosament, la que es disputarà al Palau Sant Jordi de Barcelona-.

Tot això malgrat que els blancs jugaran aquest partit només dos dies després d'enfrontar-se al València a l'Eurolliga i tenen els dubtes seriosos de Sergio Rodríguez i Sergi Llull.

El partit d'aquest dissabte enfrontarà les dues millors defenses de la lliga. El Barça és líder amb 65 punts rebuts per partit, seguit del Madrid, que n'encaixa 69 de mitjana. En canvi, tots dos tenen una mitjana de 76 punts a favor.

D'altra banda, els blancs dominen en la captura de rebots -especialment els ofensius- mentre que els blaugranes són millors recuperadors de pilotes.

stats