ACB
Esports Bàsquet 15/01/2011

El Regal Barça somriu dues vegades; per la victòria (75-78) i pels 6.000 punts de Navarro

Joan Carles Navarro i Domen Lorbek

BarcelonaEl líder de la Lliga ACB no afluixa. Per segona vegada aquesta setmana el Regal Barça ha patit, però ha guanyat i tanca la primera volta amb tan sols tres derrotes. Aquesta tarda, victòria a la pista del Lagun Aro GBC (75-78).

Joan Carles Navarro ha anotat 22 punts i ha aconseguit superar la xifra dels 6.000. La cistella decisiva, que com no podia ser d'una altra manera ha estat una bomba, ha tingut lloc al tercer quart. Tan sols hi ha 16 jugadors que han sumat més punts que ell a la Lliga ACB i cap d'ells és en actiu.

Els rivals comencen a trobar antídots contra el joc del Regal Barça. El Lagun Aro GBC ha tingut clar en els primers dos quarts com aturar el seu potencial ofensiu i ha deixat l'equip que entrena Xavi Pascual en tan sols 34 punts al descans gràcies a atacs llargs i a evitar el joc en transició del conjunt català.

Els locals han aconseguit una renda de 6 punts (52-46) en la recta final del tercer quart, però la reacció visitant ha estat ràpida, sobretot de la mà d'Alan Anderson. El parcial per tancar el quart ha estat de 4-14 (56-60).

El Regal Barça ha sabut aprofitar els nervis de l'equip local, massa pendent de les decisions arbitrals, i s'ha distanciat en un darrer quart molt complet. Quan tot semblava decidit, un parcial 9-0 dels locals ha afegit emoció als darrers instants (71-75). Al final, després d'un darrer triple errat per Jimmy Baron, 75-78.