LLIGA ACB
Esports Bàsquet 14/06/2011

El Regal Barça es proclama campió de l’ACB després de superar el Bilbao Basket per 55-64

El conjunt blaugrana suma la seva setzena Lliga de la història en un partit travat, dur, però on la qualitat de Navarro, Lorbek i Sada ha decidit

David R. Jover
El Regal Barça, campió de la Lliga ACB.

BarcelonaDos anys després d'aconseguir la seva darrera Lliga ACB, el Regal Barça n'ha tornat a sumar una més. És la setzena de la història, la tretzena de l'era ACB, el que demostra l'hegemonia blaugrana des de l'any 1983.

Superar avui al Bilbao Basket no ha estat gens fàcil, només cal veure el marcador. Però el gran ambient de Miribilla i la pressió del públic no l'ha intimidat més que deu minuts. Després d'un primer quart força fluix pel que fa al llançament i la defensa (19-12), els de Pascual s'han posat les piles i s'han carregat de confiança gràcies a la gran tasca de Víctor Sada i Boniface N'Dong. Quan aquests dos jugadors han començat a dominar el rebot el Barça ha remuntat i al descans ha marxat un punt per sobre, 29-30.

A la represa el Regal ha tingut un encert majúscul des de l'exterior i en un no-res ha marxat per vuit punts, 33-41, després d'un recital de Lorbek i Juan Carlos Navarro. Tot i així sis punts seguits d'Aaron Jackson, fent un recital de moviments plàstics, ha reduït l'avantatge català dels vuit als dos punts. Un altre intent del Barça per marxar en el marcador ha estat neutralitzat pel Bilbao, que després d'una cistella de Fisher ha tancat el quart amb un igualat 48-49.

En els darrers deu minuts s'ha emportat el partit el més fort psicològicament. El Regal Barça. Tot i que el Bilbao ho ha intentat ha estat el Regal Barça el que no ha fallat gràcies a la bona feina de Navarro, Lorbek i Víctor Sada. Un parcial de 4-14 en els darrers minuts ha donat als blaugrana el títol del Lliga que feia dues temporades que no guanyava. Juan Carlos Navarro, amb 16 punts i Víctor Sada amb sis punts, vuit rebots i quatre assistències han estat la clau del triomf.