LLIGA ACB
Esports Bàsquet 11/06/2011

Navarro lidera un Regal Barça que s’imposa al segon partit al Bilbao Basket (74-67)

La bona feina de Navarro i Ingles permet al Regal Barça encarar els dos partits a Miribilla amb un 2-0 al seu favor. Si guanyen un partit més, seran campions de l’ACB

David R. Jover
Erazem Lorbek i Axel Hervelle.

BarcelonaEl Regal Barça ha sumat aquesta tarda al Palau Blaugrana el segon triomf de l’eliminatòria que el permet viatjar amb tranquil·litat a Bilbao.

El partit no ha estat fàcil, però tampoc és que el Barça hagi patit en excés, perquè a l’inici del darrer quart vencia per catorze punts de diferència (54-40). Ha estat al darrer quart quan el conjunt de Fotis Katsikaris ha plantat cara i ha posat l’ai al cor dels seguidors blaugrana quan s’ha situat a quatre punts a falta de dos minuts amb dos triples de Vasileiadis (64-60). Però Lorbek i Navarro -amb un triple des de nou metres- han tancat el partit.

El Regal Barça ha merescut guanyar. Ha estat millor durant bona part del partit i així s’ha vist sobre el parquet del Palau Blaugrana. L’inici de tots dos ha estat fluix, sense gaire ritme, i on les faltes personals anaven caient a tort i a dret. El 13-7 dels primers deu minuts ha mostrat molt poc encert ofensiu, però al segon quart això ha canviat amb uns bons minuts de Joe Ingles i Navarro, que han donat al Barça una renda de nou punts al descans (40-31).

A la represa, els de Pascual s’han trobat molt millor i uns grans minuts de Sada en l’apartat defensiu i rebotador, juntament amb un gran Navarro en atac, no han deixat reaccionar el Bilbao Basket, que ha vist com la diferència augmentava fins als catorze punts, 54-40, després de trenta minuts.

Ensurt… però Lorbek i Navarro decideixen

Al darrer quart el Bilbao Basket ha remuntat gràcies a una millor defensa i l’encert de Vasileiadis en atac. Dels 14 punts de renda s’ha passat als quatre (54-40 a 64-60), i això ha fet reaccionar Pascual i el públic del Palau, que no volien cap sorpresa.

Aleshores, Lorbek i Navarro, amb cinc punts cadascú i dos triples inclosos, han donat de nou els deu d’avantatge als blaugrana, que han sentenciat el partit (70-60). En els instants finals, i després d’un rosari de tirs lliures, l’avantatge final s’ha quedat en set punts, 74-67.