ACB
Esports Bàsquet 30/12/2010

Els perquès de 20 punts de diferència

Xavi Pascual i Ettore Messina analitzen els motius pels quals el Regal Barça ha superat el Reial Madrid amb tanta solvència

àlex Gozalbo
2 min
Ricky Rubio.

BarcelonaEl Regal Barça ha superat el Reial Madrid per 20 punts de diferència (95-75). En aquest article analitzem de la mà de Xavi Pascual i Ettore Messina els 10 motius que han influït en la contundent diferència que s'ha vist entre tots dos equips al Palau Blaugrana.

1. La defensa inicial del Regal Barça

Ettore Messina havia preparat molt bé el partit, però ha reconegut que “ens ha sorprès que el Barça pressionés de forma tan agressiva, tan a sobre de les nostres línies de passada”.

2. Precipitació visitant

La defensa del Regal Barça ha incitat l'atac del Reial Madrid a buscar els punts amb precipitació, sense la paciència d'altres vegades. Els jugadors blancs han caigut en l'individualisme.

3. Lectura de joc

Els de Xavi Pascual han buscat una i una altra vegada la passada extra, és a dir, quan han tingut una bona opció de tir n'han perseguit una altra de millor.

4. Defensa del 'pick and roll'

Una de les virtuts del Reial Madrid de Pablo Prigioni, la de jugar el bloqueig i la seva continuació, ha quedat anul·lada. Xavi Pascual ho té clar: “Tan sols hem defensat això malament un parell de vegades”.

5. Poques pèrdues

El Regal Barça tan sols ha perdut 14 pilotes en 40 minuts. “A més, la majoria d'elles no han tingut transcendència”, explica Xavi Pascual.

6. Molts punts fàcils

Fins a 16 punts de contraatac, sense oposició, ha aconseguit el Regal Barça contra el Reial Madrid. Xavi Pascual tenia clar dos dies abans que havien de córrer i ho han fet.

7. Bons percentatges de tir

El conjunt català ha acabat amb un 74% (29/39) d'encert en tirs de dos i un 45% (9/20) en triples. Es tracta d'unes xifres gens habituals amb defenses de primer nivell.

8. Sense continuïtat

“Aquesta temporada, cada vegada que fem un bon partit, després en juguem un de dolent”, ha explicat Ettore Messina. El Reial Madrid venia de guanyar a la difícil pista del Caja Laboral.

9. Incapaç d'aprofitar Tucker

Durant uns minuts Clay Tucker ha estat encertat, però els seus companys s'han oblidat de buscar-lo. “Hem defensat malament les seves sortides després dels bloquejos indirectes”, diu Pascual.

10. El suport de la grada

Al Palau Blaugrana hi havia algun seient lliure, però els 7.411 espectadors han animat com feia temps que no ho feien. Mosaic, himne sense música de fons i molta pressió.

stats